Τρίωρο εισαγωγικό σεμινάριο στην οστεοπαθητική μέθοδο FDM - Fascial Distortion Model πραγματοποιεί, στις 3 Δεκεμβρίου το Bionian Cluster Βιοτεχνολογίας και Υγείας, στο πλαίσιο του πυλώνα εκπαίδευσης Bionian Academy.

Οι εργασίες του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο Physiopolis Παπαναστασίου 3, Χαλάνδρι.

Το FDM είναι μια ιατρική αντίληψη, η οποία αποδίδει την αιτία της σωματικής δυσφορίας και των λειτουργικών περιορισμών, σε μία ή περισσότερες από έξι χαρακτηριστικές παραμορφώσεις της ανθρώπινης περιτονίας.

Εάν αυτές οι παραμορφώσεις διορθωθούν, ο πόνος και η απώλεια της κίνησης μπορεί να αντιμετωπιστούν μετρήσιμα, αποτελεσματικά και κατανοητά.

Η FDM μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλούς τομείς της ιατρικής. Αυτό επεκτείνει τις διαγνωστικές ικανότητες του ιατρού ή του θεραπευτή και επιτρέπει την αποτελεσματική θεραπεία των ασθενών με διάφορες ιατρικές διαγνώσεις.
Επί του παρόντος, η FDM χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για τα προβλήματα του μυοσκελετικού συστήματος και για τη θεραπεία του πόνου.

Η Δια χειρός θεραπεία FDM μπορεί να χρησιμοποιηθεί πρωταρχικά ή συμπληρωματικά.

Τα σχετικά θέματα θα παρουσιαστούν από τον Stefan Anker, Instructor της μεθόδου FDM από το 2005.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό και θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης. Το σεμινάριο απευθύνεται σε ιατρούς, φυσικοθεραπευτές ή παρεμφερείς ειδικότητες υγείας, καθώς και σε φοιτητές των παραπάνω ειδικοτήτων.
Το κόστος συμμετοχής είναι 30 ευρώ και η υποβολή δηλώσεων συμμετοχής ξεκίνησε από τις 12 Νοεμβρίου έως και 3 Δεκεμβρίου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα