Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ» (www.fainareti.gr) διοργανώνει την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου (09.30 - 15.00) στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, (Λ. Συγγρού 387), ημερίδα με θέμα τις Περιγενννητικές Ψυχικές Διαταραχές. Στόχος είναι η ενημέρωση και η προβολή δράσεων για την προαγωγή της ψυχικής υγείας της εγκύου και της νέας μητέρας. 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πανελλήνιας καμπάνιας που πραγματοποιεί η ΑμΚΕ ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ για τις περιγεννητικές ψυχικές διαταραχές, Πράξης «Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας της Εγκύου, της Λεχωίδας και της νέας Μητέρας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», ΕΣΠΑ 2007-2013, του Υπουργείο Υγείας.

Αναλυτικά, στην εν λόγω ημερίδα, θα λάβουν μέρος διακεκριμένοι επιστήμονες από τα πεδία της Ψυχιατρικής, της Παιδιατρικής – Αναπτυξιολογίας, μαζί με τη Διεπιστημονική Ομάδα της ΑμΚΕ ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ. Οι επιστήμονες θα ενημερώσουν για τις περιγεννητικές ψυχικές διαταραχές, όπως η επιλόχεια κατάθλιψη, και τις επιπτώσεις τους στην ανάπτυξη του νεογνού και του βρέφους, παρουσιάζοντας δράσεις και διαθέσιμες υπηρεσίες περιγεννητικής ψυχικής υγείας στην Ελλάδα, οι οποίες συμβάλλουν στην πρόληψη, την έγκαιρη ανίχνευση και αντιμετώπισή τους.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν επίσης επαγγελματίες υγείας όπως μαίες/τές, μαιευτήρες - γυναικολόγοι, παιδίατροι, ψυχίατροι, ψυχολόγοι, γενικοί ιατροί, νοσηλεύτριες/τές, κοινωνικοί λειτουργοί, επισκέπτες υγείας, κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους ενδιαφερόμενους θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Περισσότερες πληροφορίες (μέχρι Τετάρτη 25 Νοεμβρίου):
τηλ. 210-9319054
e-mail: [email protected] 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις