Oι ορεινοί αγώνες δρόμου πραγματοποιούνται σε λιγότερο από μία εβδομάδα με τη συμμετοχή 650 αθλητών. Οι εγγραφές ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή και όλα κινούνται προς την τελική ευθεία. Στην πανέμορφη ανατολική πλευρά του Παρνασσού οι διαδρομές είναι έτοιμες και τα νέα μονοπάτια έχουν την αντίστοιχη σηματοδότηση.

Η αγωνιστική δράση θα ξεκινήσει το Σάββατο 23 Απριλίου, με το Amfiklia City Trail και τους παιδικούς αγώνες στους δρόμους της Αμφίκλειας. Παράλληλα, θα λειτουργεί η γραμματεία του αγώνα.
Η τεχνική ενημέρωση και ανάλυση του αγώνα στους αθλητές θα γίνει το Σάββατο στις 9 το βράδυ, δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες για τις διαδρομές.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της Κυριακής 24 Απριλίου περιλαμβάνει τον ορεινό ημιμαραθώνιο Μονοπάτι Παρνασσού 24,2 χλμ. με 1.620 μέτρα υψομετρική ανάβαση, το Μικρό Μονοπάτι Παρνασσού, αγώνα 10,9 χλμ. και 760 μ. υψομετρικής ανάβασης και το Μονοπάτι Αμφίκλειας των 6 χλμ. και 400 μ. υψομετρική διαφορά. Οι διαδρομές είναι κυκλικές με εκκίνηση και τερματισμό την κεντρική πλατεία της Αμφίκλειας, όπου έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκατοντάδες θεατές.
Δεκάδες εθελοντές θα βρίσκονται στο βουνό και στην Αμφίκλεια κατά τη διάρκεια των αγώνων, οι οποίοι θα συνεισφέρουν σε διαφορετικά επίπεδα.

Ραντεβού στην Αμφίκλεια για ένα δυνατό αγωνιστικό διήμερο.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μόλις 7 νευροψυχιατρικά φάρμακα έχουν εγκριθεί παγκοσμίως από το 2015
Ο FDA ενέκρινε το πρώτο kit αυτοσυλλογής για εξέταση του ιού HPV
Τι συμβαίνει στο σώμα μας αν κόψουμε τους υδατάνθρακες