Η Ελληνική Εταιρεία για την Ινώδη Κυστική Νόσο πραγματοποιεί Ημερίδα για την Κυστική Ίνωση, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κυστικής Ίνωσης 2016 (21-27 Νοεμβρίου). Η ημερίδα θα λάβει χώρα στις 19 Νοεμβρίου 2016, ημέρα Σάββατο και ώρα 16.00 έως 21.00, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών- ΙΙΒΕΑΑ (Σωρανού Εφεσίου 4, Αθήνα, δίπλα στο Νοσοκομείο Σωτηρία).

Θα καλυφθούν  σημεία γενικού ενδιαφέροντος: Νέες καινοτόμες και εξατομικευμένες θεραπείες, Ευρωπαϊκό registry, ανάπτυξη μονάδων ΚΙ, αλλά και ειδικού ενδιαφέροντος: Μεταμοσχεύσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, ανώτερο αναπνευστικό, διατροφή, διαβήτης, γαστρεντερικό σύστημα.

Θα παρουσιαστούν οι νέες εξελίξεις από το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο του Ιουνίου στη Βασιλεία της Ελβετίας και το καινοτόμο MyCyFAPP,  μία νέα προσέγγιση στη διαχείριση της νόσου και το κοινωνικό ευ ζην των ασθενών με ΚΙ.

Θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης εξ αποστάσεως μέσω livestreaming για τους συνασθενείς και γονείς οι οποίοι θα αδυνατούν να παρευρεθούν στο χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου.

Οι παρουσιάσεις θα γίνουν με τη συμμετοχή του συνόλου των εξειδικευμένων ιατρών και επιστημόνων υγείας που παρακολουθούν ασθενείς με Κ.Ι. σε τμήματα και κέντρα από όλη την Ελλάδα: Σισμανόγλειο, Παίδων – Αγία Σοφία, Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, Παπαγεωργίου, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Η Εταιρεία καθιερώνει, πλέον, τη δομή της ημερίδας γύρω από το θέμα “ask the experts”. Στόχος είναι να εμπλακούν ακόμα πιο ενεργά στην ημερίδα ασθενείς και γονείς. Έχει ανοίξει, φόρμα υποβολής ερωτήσεων προς τους ιατρούς η οποία και θα παραμείνει ανοιχτή έως την Παρασκευή 19/11 και ώρα 15.00. Μπορείτε να υποβάλετε τις ερωτήσεις σας εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας για την Ινώδη Κυστική Νόσο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]