Η Διαπυητική Ιδρωταδενίτιδα, που αναφέρεται και ως «ανάστροφη ακμή», είναι μία μη μεταδοτική δερματοπάθεια που προσβάλλει το 1% του πληθυσμού. παγκοσμίως. Η νόσος χαρακτηρίζεται από επώδυνα σπυράκια που ενδέχεται να εκκρίνουν πύον με δυσάρεστη οσμή ή και να σχηματίζουν ουλές και προσβάλλει, κυρίως, περιοχές του δέρματος όπως οι μασχάλες και τα γεννητικά όργανα. Τα συμπτώματα της νόσου μπορεί να παραπέμπουν σε άλλα νοσήματα, για αυτό και η διάγνωση καθυστερεί αρκετά χρόνια, με αποτέλεσμα τη σημαντική επιβάρυνση της υγείας του ασθενούς.

H AbbVie, με την αιγίδα της ΕΔΑΕ, επιδιώκει να συμβάλει αποτελεσματικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πασχόντων και προχωράει στην ενημερωτική εκστρατεία υπό το γενικό μήνυμα «Τι σου δίνει χαρά» (#TiSouDineiXara), στην οποία παροτρύνει τους ασθενείς να συνεχίσουν να ασκούν τις καθημερινές δραστηριότητές που τους δίνουν χαρά και να επισκεφτούν τον δερματολόγο τους. Το βίντεο, που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό, πλαισιώνει την ενημερωτική εκστρατεία και στοχεύει στην αφύπνιση των ασθενών. Επιπλέον, μέσω της ειδικά διαμορφωμένης ιστοσελίδας hsonline.gr, προσφέρεται η δυνατότητα στο κοινό να  συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα συμπτώματά της νόσου ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνεται η επίσκεψη σε δερματολόγο με εξειδίκευση στην κλινική δερματολογία. Παράλληλα, οι επισκέπτες της σελίδας έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν εξατομικευμένο οδηγό συζήτησης συμπληρώνοντας το ειδικό ερωτηματολόγιο σχετικά με τη νόσο.

Στην περίπτωση που παρουσιάζετε ένα ή και περισσότερα από τα παραπάνω συμπτώματα, συμπληρώστε τώρα το ερωτηματολόγιο για να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τη νόσο, αλλά και για να προετοιμάσετε μία χρήσιμη και αποτελεσματική συζήτηση με το δερματολόγο σας. Με βάση τις απαντήσεις σας, μπορείτε να «κατεβάσετε» έναν εξατομικευμένο οδηγό συζήτησης, τον οποίο μπορείτε να παρουσιάσετε στο γιατρό σας.

Δεδομένου ότι η Διαπυητική Ιδρωταδενίτιδα δεν είναι ευρέως γνωστή, συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο για όποιες απορίες έχετε. Περισσότερες πληροφορίες  μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα hsonline.gr.

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα