«Γιατί  πέφτω πάντα σε τέτοιους άντρες;»

«Έχω αλλάξει τόσους συντρόφους, πότε θα βρω επιτέλους το σωστό;»

«Του τα ‘χω πει τόσες φορές του άντρα μου και δε με ακούει. Πώς θα τον αλλάξω;»

«Γιατί κολλάω και δεν μπορώ να πάρω μια απόφαση;»

Όλοι έχουμε αναρωτηθεί γύρω από αυτά τα θέματα πάρα πολλές φορές. Τα συζητάμε με τους φίλους μας χωρίς να έχουμε καταφέρει να δώσουμε ικανοποιητικές απαντήσεις. Στο βιβλίο Ψυχο-λογικές Σχέσεις γίνονται οι ίδιες συζητήσεις και δίνονται ασυνήθιστες απαντήσεις, οι οποίες εκπλήσσουν. Μέσα από 12 αυτοτελείς ιστορίες ο συγγραφέας απαντάει στα πιο άμεσα ερωτήματα που μας απασχολούν με έναν ιδιαίτερα προσιτό τρόπο χωρίς να θυσιάζει την αξιοπιστία της επιχειρηματολογίας που αναπτύσσει. Δυο φίλοι ή δυο φίλες βγαίνουν για φαγητό ή για κρασί (αφού και ο ίδιος ο συγγραφέας ασχολείται με το κρασί) και κουβεντιάζουν για σχέσεις. Ο ένας από τους δυο παίρνει πάντα το ρόλο του ψυχολόγου και καθοδηγεί το άλλο μέρος της παρέας να βγει από το αδιέξοδο.

Με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο είναι πολύ εύκολο στον αναγνώστη να ταυτιστεί με τους ήρωες των ιστοριών και να βρει τη λύση και στο δικό του πρόβλημα.

Η πρωτοτυπία του βιβλίου, όμως, δεν σταματά εδώ. Ο συγγραφέας, Δημήτρης Φλαμούρης, έχει ένα ιδιαίτερο βιογραφικό, καθώς σπούδασε μαθηματικός και μετέπειτα μετέβη στο Λονδίνο για διδακτορικές σπουδές και χρηματοοικονομική καριέρα. Μετά από δεκαοχτώ χρόνια στα χρηματιστήρια τα παράτησε όλα και σπούδασε εκ νέου ψυχολογία με ειδίκευση στη θετική ψυχολογία, την ψυχολογία της ευτυχίας.

Πλέον διατηρεί ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον blog και διοργανώνει σεμινάρια και ομιλίες, παντρεύοντας το συναίσθημα της ψυχολογίας με τη λογική των θετικών επιστημών. Έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 65 χώρες και ασχολείται ερασιτεχνικά και με το κρασί.

Το πάντρεμα αυτό είναι ιδιαίτερα ελκυστικό, κάτι που αποτυπώνεται στο γεγονός ότι το βιβλίο είναι ήδη στη δεύτερη έκδοση μετά από μόλις ενάμιση μήνα κυκλοφορίας.

Είπαν για το βιβλίο

Εξαιρετικό το βιβλίο σας.  Κάνει όσα σεμινάρια θετικής ψυχολογίας έχω παρακολουθήσει να μοιάζουν λίγα. -Αγγελική

Παραμιλάω γι αυτό στις φίλες μου. Δεν μου άρεσε απλά, είναι από αυτές τις καθοριστικές  στιγμές- κλειδιά στη ζωή μου που ξέρω ότι με στιγμάτισαν με ευχάριστο ανανεωτικό τρόπο. -Έρσι

Το ρούφηξα μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο. Καταπληκτικό! -Παναγιώτης

Ένα βιβλίο αριστούργημα -Ελένη

Απίθανο! Άκρως διαφωτιστικό! Αναγνώρισα τον εαυτό μου σε πολλές ιστορίες -Ελίνα

Συγχαρητήρια για το βιβλίο σας, ότι καλύτερο στον τομέα του έχω διαβάσει. Απίστευτη βοήθεια και ευχαριστώ! -Νικολέττα

Ο τρόπος που επικοινωνείς τα θέματα είναι ο πιο άμεσος και έμμεσος ταυτόχρονα, χωρίς να είναι ούτε καν συμβουλευτικός. Κάνει την καλύτερη δουλειά! -Κέλλυ

Συνέντευξη του Δημήτρη Φλαμούρη στην Εναλλακτική Δράση

Συνέντευξη του Δημήτρη Φλαμούρη στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης

Οπισθόφυλλο βιβλίου

Τι θα γινόταν αν οι κολλητοί μας ήταν ψυχολόγοι; Πώς θα έμοιαζαν οι συζητήσεις που κάνουμε μαζί τους όταν βγαίνουμε για ένα κρασί ή για ένα καφέ έστω; Όταν αναλύουμε τα θέματα που μας απασχολούν;

Θέματα όπως:

  • Γιατί πέφτω συνέχεια σε τέτοιου είδους άτομα;
  • Του τα ‘χω πει τόσες φορές του άντρα μου. Γιατί δεν αλλάζει;
  • Γιατί κολλάω και δεν μπορώ να πάρω μια απόφαση;
  • Γιατί μου παίρνει τόσο χρόνο να ξεκολλήσω από τον/την πρώην μου;
  • Μου αντιστέκεται πολύ αλλά θα τον/την στρώσω εγώ...
  • Μα όλα εγώ πρέπει να τα κάνω επιτέλους;
  • Έχω αλλάξει τόσους συντρόφους. Πότε θα βρω τον σωστό;
  • Με έχει κουράσει ο ξερόλας συνάδελφος... Δεν αντέχω άλλο!
  • Πώς μπορώ να νιώσω την ευτυχία;

Αυτά και άλλα πολλά, εξίσου σημαντικά ζητήματα, συζητούν οι φίλοι με τον κολλητό-ψυχολόγο τους μέσα στο βιβλίο αυτό. Με έξυπνους, καθημερινούς διαλόγους και προκλητικά επιχειρήματα, ο Δημήτρης Φλαμούρης, PhD, συνδυάζει τις ψυχολογικές θεωρίες με τη μαθηματική λογική, προσεγγίζοντας πολύ διαφορετικά τις καταστάσεις που καθημερινά πολιορκούν τον συναισθηματικό μας κόσμο. Μέσα από 12 αυτοτελείς ιστορίες, το βιβλίο βοηθάει στην απόκτηση αυτογνωσίας και στην εύκολη κατανόηση των βαθύτερων ζητημάτων που όλους μας απασχολούν. Έτσι, καταφέρνει να γίνει ο φίλος με τον οποίο όλοι θα θέλαμε να βγούμε για ένα καφέ. Ή, ακόμα καλύτερα, για ένα κρασί...!

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Gracell Biotechnologies Inc. από την AstraZeneca
Νεανικά ρευματικά νοσήματα: Αιτιολογία, νέες θεραπείες, ο ρόλος του παιδιάτρου