Η Γ’ Ορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου Υγεία διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το διεθνές σεμινάριο Athens Shoulder Course. Η διοργάνωση φέτος θα έχει διεθνή χαρακτήρα, αφού πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ιταλική Αρθροσκοπική Εταιρεία (Societa Italiana di Arthroscopia). Στόχος του σεμιναρίου είναι η ορθή, σφαιρική και ολοκληρωμένη ενημέρωση Ελλήνων και ξένων ορθοπαιδικών πάνω στις νέες και καινοτόμες μεθόδους, σχετικά με την χειρουργική ώμου.

Το συνέδριο περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες διαλέξεις σχετικές με όλα τα θέματα που απασχολούν σήμερα τους χειρουργούς του ώμου. Έλληνες διακεκριμένοι ορθοπαιδικοί και ορισμένοι από τους εμπειρότερους Ευρωπαίους χειρουργούς ώμου είναι καλεσμένοι σε αυτό. Περιλαμβάνει επίσης, την  live αναμετάδοση χειρουργείων για την αποτύπωση των δυσκολιών και την αντιμετώπισή τους σε πραγματικό χρόνο. Τέλος, δίνεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εκπαιδευτούν και να εφαρμόσουν σε πτωματικά παρασκευάσματα τις πιο σύγχρονες τεχνικές της αρθροσκοπικής και ανοικτής χειρουργικής του ώμου.  Αυτός είναι και ο λόγος που το Athens Shoulder Course είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα ιατρικά συνέδρια σε όλη την Ευρώπη.

Το σεμινάριο αυτό θα λάβει χώρα στην Αθήνα κατά την 1η, 2η και 3η Φεβρουαρίου. Το θεωρητικό μέρος θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του συνεδριακού κέντρου ‘Νικόλαος Λούρος’ του Νοσοκομείου Μητέρα, ενώ το πρακτικό μέρος στο εργαστήριο Ανατομίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Πρόεδρος του Athens Shoulder Course, Διευθυντής της Γ΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Υγεία, κ. Εμμανουήλ Αντωνογιαννάκης, πρωτοπόρος και με πολυετή εμπειρία στην Χειρουργική του Ώμου, δήλωσε για το συνέδριο “Κυριότερος στόχος μας είναι να ανταλλάξουμε απόψεις με τους συναδέλφους μας, να μοιραστούμε την εμπειρία και τις αγωνίες μας για τους ασθενείς και να μπορέσουμε να μεταφέρουμε τη γνώση στους νεώτερους συναδέλφους μας έτσι ώστε να μπορούν να εφαρμόσουν αποτελεσματικά τις πιο σύγχρονες πρακτικές”.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής του σεμιναρίου, ορθοπαιδικός χειρουργός Εμμανουήλ Μπριλάκης, δήλωσε «Η φετινή προσπάθεια έχει στόχο την διοργάνωση ενός σεμιναρίου εφάμιλλου των καλύτερων Ευρωπαϊκών. Η αιγίδα τόσο της Ευρωπαϊκής Αρθροσκοπικής Εταιρείας όσο και της Παγκόσμιας Αρθροσκοπικής Εταιρείας αλλά και η πολυπληθής συμμετοχή από Ορθοπαιδικούς του εξωτερικού μας γεμίζουν ικανοποίηση και επιβραβεύουν τις προσπάθειές μας.»

Το Athens Shoulder Course, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο πετυχημένα ευρωπαϊκά ιατρικά συνέδρια. Οι παρουσίες αξιόλογων ομιλητών, η ζωντανή αναμετάδοση χειρουργείων και η πρακτική άσκηση, το καθιστούν ένα ολοκληρωμένο σεμινάριο για όποιον νέο ορθοπαιδικό χειρουργό ενδιαφέρεται για την χειρουργική του ώμου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
CoViD: 4 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα - 1 από γρίπη
Ευλογιά: Ανάγκη για νέα εμβόλια και φάρμακα - Τι αναφέρεται σε αμερικανική έκθεση
Το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας- ιδιαίτερα στις γυναίκες [μελέτη]