To Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ στο πλαίσιο της φιλοξενίας και υποστήριξης κοινωνικών δράσεων, στηρίζει το πρόγραμμα του γαλλικού Οργανισμού Art Dans la Cité, ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο του νοσοκομείου σε πολλές χώρες, εντός και εκτός Ευρώπης. Σκοπός των δράσεων του οργανισμού είναι η βελτίωση της ποιότητας νοσηλείας των ασθενών, μέσω καλλιτεχνικών εγκαταστάσεων στον χώρο του νοσοκομείου, σε συνεργασία με ειδικούς καλλιτέχνες.

Με την υποστήριξη και τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο  πρόγραμμα  συμμετέχουν τμήματα από τρία ευρωπαϊκά νοσοκομεία: τo Hôpital Troussau στο Παρίσι, το Hôpital Bonifacio στην Κορσική και το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού».

Το καινοτόμο πρόγραμμα «Aquarium Virtuel» ξεκίνησε στην Αθήνα, το καλοκαίρι 2017,στο Νοσοκομείο Παίδων Π. & Αγλαΐα Κυριακού με την παρουσία Γάλλων καλλιτεχνών οι οποίοι με τα υλικά τους έφτιαξαν  μαζί με  τα παιδιά μια σειρά από κατασκευές που παραπέμπουν στο ενυδρείο και στον βυθό της θάλασσας. Τα έργα τους αυτά στη συνέχεια μετατρέπονται  σε κινούμενα σχέδια και με τη βοήθεια της τεχνολογίας  προβάλλονται στα δωμάτια των μικρών ασθενών αλλά και σε άλλες αίθουσες του νοσοκομείου σε μορφή ταινίας.  

Το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, ώρα 11.00 π.μ. στο Αμφιθέατρο του ΕΙΠαστέρ,  θα φιλοξενηθεί η έκθεση   των φυσικών έργων των παιδιών των τριών  νοσοκομείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, η ταινία κινουμένων σχεδίων της καλλιτέχνιδας Louise MERCADIER  και η ευρύτερη δουλειά  του «Aquarium Virtuel» .

Η  επίσημη ιστοσελίδα της Art Dans la Cité, και σχετικά links του προγράμματος .
 
http://www.artdanslacite.eu/ en/Home-3.html 

http://www.artdanslacite.eu/ en/Newsletter-current- projects-124.html 

http:// illuminartaquariumvirtuel. blogspot.gr/

https://vimeo.com/221700212

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας