H Παγκόσμια Εβδομάδα Εμβολιασμού είναι μία ετήσια πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που είναι σε εξέλιξη  από τις 24 μέχρι και τις 30 Απριλίου 2018.

Αυτή τη χρονιά, σκοπός του ΠΟΥ είναι να γίνει αντιληπτό ότι η προστασία κάθε ανθρώπου από ασθένειες που προλαμβάνονται μέσω του εμβολιασμού είναι ευθύνη όλων μας, προτρέποντάς μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης προς όφελος όλης της κοινωνίας.

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Εμβολιασμού είναι  μία ετήσια εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης που ξεκίνησε από τον ΠΟΥ για πρώτη φορά το 2012, με μοναδικό σκοπό την  ενημέρωση του κοινού για τα οφέλη του εμβολιασμού. Μέρος αυτού του παγκόσμιου εγχειρήματος είναι και η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού η οποία συντονίζεται από τον Ευρωπαϊκό τομέα του ΠΟΥ και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων.

‘’Καμία άλλη παρέμβαση στη δημόσια υγεία – εκτός από την παροχή καθαρού πόσιμου νερού – δεν έχει σώσει τόσες ζωές, όσες τα εμβόλια βοηθώντας στην πρόληψη πάνω από 30 ασθενειών. H MSD κουβαλά μια σπουδαία κληρονομιά αναπτύσσοντας εμβόλια τα τελευταία 100 χρόνια, αποτελώντας εργασιακό χώρο του Maurice Ralph Hilleman, του ανθρώπου που συνετέλεσε στην κυκλοφορία 30 εμβολίων καθιστώντας τον  έναν από τους πιο επιτυχημένους επιστήμονες στον τομέα των εμβολίων στην ιστορία.

Η MSD στην Ελλάδα συμμετέχει με ιδιαίτερη χαρά στον εορτασμό της φετινής Παγκόσμιας και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εμβολιασμού και μάλιστα η συγκεκριμένη εβδομάδα σηματοδοτεί την κορύφωση των προσπαθειών ενημέρωσης της MSD σε θέματα εμβολιασμού. Μέχρι σήμερα η εταιρία έχει υλοποιήσει σε συνεργασία με Επιστημονικούς φορείς 3 σημαντικές εκστρατείες ενημέρωσης για τα οφέλη του εμβολιασμού και την πρόληψη σημαντικών νοσημάτων και οι οποίες έχουν ως εξής :

«Εμβολιάζομαι – Θωρακίζομαι», με σκοπό την αφύπνιση του πληθυσμού για την αξία του εμβολιασμού (σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και το Ελληνικό Κολλέγιο Παιδιάτρων)
«Μην αφήσεις τον έρπητα ζωστήρα να κάνει τη ζωή σου ανυπόφορη. Εμβολιάσου – Θωρακίσου!», μια ενημερωτική εκστρατεία για τον έρπητα ζωστήρα (σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την  Ελληνική Εταιρία Λοιμώξεων) και
«Μην αργήσεις!» με στόχο την ενημέρωση του πληθυσμού για την προστασία από τον ιό HPV μέσω του εμβολιασμού (σε συνεργασία με τον Ελληνικό Κολλέγιο Παιδιάτρων, της Ελληνικής HPV Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Παιδικής και Νεανικής Γυναικολογίας).

Και οι τρεις εκστρατείες συνοδεύτηκαν από τη δημιουργία σχετικών ιστοσελίδων για την καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση των ομάδων του πληθυσμού που  θα ενδιαφέρονταν να μάθουν περισσότερα για τα οφέλη του εμβολιασμού.  Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς οι εκστρατείες αυτές φαίνεται να συνέβαλλαν στην ευαισθητοποίηση όλων μας σχετικά με τη συμβολή του εμβολιασμού στη βελτίωση της Δημόσιας Υγείας.  Για το λόγο αυτό, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους επιστημονικούς φορείς που συνεργάστηκαν μαζί μας παρέχοντας τις αιγίδες τους και συμβάλλοντας καθοριστικά στην επίτευξη αυτών των αποτελεσμάτων. ‘’

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο