Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Τελετή Έναρξης του 5ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου "Diversity & Belonging: Celebrating Difference" του Παγκόσμιου Οργανισμού IASSIDD (International Association for the Scientific Study of Intellectual and Developmental Disabilities) στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο κτήριο της Πρυτανείας, το απόγευμα της Τρίτης 17/7.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος κόσμου και χαιρέτησαν ο Αντιπρύτανης κ. Ν. Μαραγιέβας, η πρόεδρος της τοπικής οργανωτικής επιτροπής και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας κ. Ε. Καλογεροπούλου, η υφυπουργός Υπουργείου Παιδείας κα Μ. Τζούφη, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κος Δ. Καρέλλας, ο πρόεδρος της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ κ. Ι.Λυμβαίος, ο πρόεδρος του IASSIDD Prof. Philip W. Davidson και τέλος η αντιπρόεδρος του IASSIDD και πρόεδρος του συνεδρίου Dr. Alice Schippers.

Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή του μουσικού σχήματος ΟΝΕΙΡΕΜΑΤΑ, το οποίο αποτελείται από εκπαιδευόμενες του Κέντρου Ημέρας ΑΜΥΜΩΝΗ υπό τη διεύθυνση της μουσικοθεραπεύτριας Πελίνας Ευαγγέλου, η χορωδία του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Στ. Μπερή, συνοδεία στο πιάνο η Κατερίνα Καραμπάτσα, η ορχήστρα ΗΧΟΧΡΩΜΑ του Ειδικού Εργαστηρίου ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία υπό τη διεύθυνση του μαέστρου και δασκάλου κ. Ι. Μακρή. Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία πρώτη κοινή εμφάνιση της χορωδίας του Δήμου Αθηναίων και της ορχήστρας ΗΧΟΧΡΩΜΑ. Το πρόγραμμα έκλεισε με το χορευτικό συγκρότημα Τερψιχόρη.

Οι εργασίες του κυρίως συνεδρίου ξεκίνησαν από Τετάρτη 18 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν σήμερα στο ξενοδοχείο Divani Caravel. Το Σάββατο, 21 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για γονείς και επαγγελματίες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι συμβαίνει με το Relyvrio που "κόπηκε" η διάθεσή του στην Ελλάδα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη