Με αφορμή την πρόσφατη εθνική τραγωδία που οδήγησε στην απώλεια της ζωής 91 ανθρώ-πων και έχει βαθύτατα συγκινήσει την παγκόσμια κοινότητα, το ερευνητικό εργαστήριο George D. Behrakis της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας και το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος- Office of Public Affairs διαθέτουν από σήμερα την επιστημονική τους υποδομή για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα:

  • Προσφέρεται δωρεάν σπιρομέτρηση ή και ακόμη λεπτομερέστερος λειτουργικός έλεγχος της αναπνοής σε κάθε πυρόπληκτο, που εμφανίζει συμπτωματολογία από το ανα-πνευστικό σύστημα. Η δυνατότητα σπιρομετρικού ελέγχου και εκτίμησης από ειδικό πνευμονολόγο, παρέχεται με ένα απλό τηλεφώνημα στο 2106470056 χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και χωρίς καμία άλλη διαδικασία. Η εξέταση θα διενεργείται στις εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου στην οδό Ηπίτου 17 Β στην Πλάκα και το ραντεβού θα γίνεται με απόλυτη προτεραιότητα, πάντοτε όμως μετά από τηλεφωνική επικοινωνία.
  • Για αξιολόγηση του επιπέδου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις πληγείσες περιοχές τίθεται στην διάθεση των αρμοδίων αρχών ο τεχνολογικός εξοπλισμός και το ανθρώπινο δυναμικό του Εργαστηριου, που παρέχει την δυνατότητα 24 ωρης καταγραφής της συγκέντρωσης μικροσωματιδιακών ρύπων σε σημεία που θα μας υποδειχθούν αρμοδίως.
  • Συνιστάται η προφυλακτική χρήση στοματορινικής μάσκας σε όσους επισκέπτονται ή εργάζονται στις πληγείσες περιοχές, καθώς και η εισπνοή από την μύτη, η ανατομία της οποίας συμβάλλει στην κατακράτηση ρύπων και στην προστασία του αναπνευστικού συστήματος.

Στοιχεία επικοινωνίας για να προγραμματίσετε την επίσκεψη σας:
Τηλ.: 210-647-0056 ή 210 600 9800 εσωτ. 3113 or 3109
e-mail: [email protected] 
Διεύθυνση: Ηπίτου 17Β στην Πλάκα, Τ. Κ: 10557 (πολύ κοντά στον σταθμό μετρό του Συντάγματος)

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μυοκαρδίτιδα από παρβοϊό: Τα συμπτώματα που χτυπούν καμπανάκι
Υπέρταση: "Ευθύνεται" για 7 εκατομμύρια πρόωρους θανάτους παγκοσμίως
Μόλις 7 νευροψυχιατρικά φάρμακα έχουν εγκριθεί παγκοσμίως από το 2015