ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: Τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό
Θέμα: Τριτοκοσμικές εικόνες στο Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ.

Κύριε Υπουργέ,

το Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ διαθέτει σύγχρονες ξενοδοχειακές και ιατροτεχνολογικές εγκαταστάσεις και αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες παροχής τριτοβάθμιας περίθαλψης όχι μόνο για την περιοχή της Δυτικής Αττικής αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα. Δυστυχώς όμως η εικόνα που παρουσίαζε το νοσοκομείο πριν λίγες ημέρες, μετά από γενική εφημερία, ήταν επιεικώς ντροπιαστική. Και επειδή γνωρίζουμε ότι είναι μεγάλος ο αριθμός των ασθενών που απευθύνονται στο εν λόγω νοσοκομείο, αντιλαμβανόμαστε ότι, εάν ασχολούσασταν ουσιαστικά με τις πραγματικές ελλείψεις των δημόσιων νοσοκομείων δεν θα φθάναμε στο σημείο να εισαχθούν στην τελευταία εφημερία 230 ασθενείς, εκ των οποίων οι 140 αφορούσαν όχι σε κλίνες αλλά σε ράντζα!
Την αθλιότητα που ζουν οι ασθενείς και οι υγειονομικοί του νοσοκομείου καθώς και την επικίνδυνη και εξευτελιστική νοσηλεία των ασθενών σε ράντζα και φορεία στους διαδρόμους, καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι και οι γιατροί του νοσοκομείου και δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν για αυτό. «Δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτό το χάλι», καταλήγουν.
Για τις ντροπιαστικές αυτές εικόνες, σεβόμενοι τις ανάγκες των ασθενών και τον αγώνα των εργαζομένων, υγειονομικών και μη, στο Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ, ερωτάστε κύριε Υπουργέ:

1. Ποιες είναι οι ενέργειές σας για την αντιμετώπιση του φαινομένου των ράντζων στο ΑΤΤΙΚΟΝ και γενικότερα στα δημόσια νοσοκομεία;
2. Πότε θα προχωρήσετε σε πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για πλήρη λειτουργία όλων των υποδομών του νοσοκομείου (χειρουργεία, εργαστήρια, ΜΕΘ, κλειστές νοσηλευτικές πτέρυγες, ΤΕΠ);

Η ερωτώσα βουλευτής

Εύη Χριστοφιλοπούλου

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας- ιδιαίτερα στις γυναίκες [μελέτη]
Εκτός λειτουργίας οι εφαρμογές της ΗΔΙΚΑ την Κυριακή, λόγω αναβάθμισης του ΑΜΚΑ
Ο θάνατος της γιαγιάς επηρεάζει την υγεία έφηβων αγοριών έως και για 7 χρόνια