Στην εξαγορά της InnoPharma έναντι 360 εκ. δολ. προχωρεί η Pfizer με στόχο το χαρτοφυλάκιό της που περιλαμβάνει γενόσημα που είναι δύσκολο να αντιγραφούν ή απαιτούν σύνθετες δυνατότητες κατασκευής.

Συγκεκριμένα η InnoPharma διαθέτει 10 εγκεκριμένα γενόσημα, άλλα 19 που τελούν υπό έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, καθώς επίσης και περισσότερα από 30 ενέσιμα και οφθαλμολογικά φάρμακα σε ανάπτυξη. Παράλληλα, επιδιώκει να αναπτύξει καινοτόμες μορφές από υπάρχοντα φάρμακα, που θα είναι δύσκολο να αντιγραφούν ή με σύνθετες δυνατότητες κατασκευής ή με προκλήσεις βιοϊσοδυναμίας, σε τομείς όπως ο καρκίνος και το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Pfizer θα καταβάλλει κατ΄ αρχήν 225 εκ. δολ. σε μετρητά, και επιπλέον 135 εκ. δολ. με την επίτευξη συγκεκριμένων οροσήμων. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Ο πρόεδρος του τμήματος Global Established Pharma της Pfizer , John Young, δήλωσε πως η συμφωνία «είναι ένα σημαντικό ορόσημο καθώς συνεχίζουμε να αναζητήσουμε καινοτόμες ευκαιρίες ανάπτυξης για το χαρτοφυλάκιο των αποστειρωμένων ενέσιμων προϊόντων μας, το οποίο θα αυξηθεί σε 73 προϊόντα με την εξαγορά αυτή».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα