Στην Αθήνα «χτυπά η καρδιά» της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας με μια εκδήλωση διεθνούς απήχησης, που στηρίζει τους νέους, τις καλές ιδέες και την καινοτομία, συνδέοντας τους με την νέα ώθηση και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. 

Νέοι και επιχειρηματικότητα συγκαταλέγονται στα δυναμικά μας μέσα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Η Αθήνα σας καλωσορίζει σε αυτή τη διεθνή διοργάνωση, στην οποία νεοφυείς επιχειρηματίες από την Ελλάδα αλλά - για πρώτη φορά - και από δεκάδες άλλες χώρες, θα παρουσιάσουν τις πρωτοποριακές επιχειρηματικές τους προτάσεις. Θα διαγωνιστούν, θα κριθούν και θα βαθμολογηθούν.

Η αγροτική επιχειρηματικότητα, η υγεία, η ενέργεια και η τεχνολογία, καθώς και η δημιουργική βιομηχανία, είναι τα πεδία που καλούνται να δοκιμαστούν.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά σε 150 χώρες και υπολογίζεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον ενός εκατομμυρίου θεατών. Με αυτόν τον τρόπο, οι νικητές, εκτός από το χρηματικό έπαθλο και τη χαρά της διάκρισης θα έχουν και παγκόσμια προβολή, όπως και όλοι οι συμμετέχοντες.

Με τα λόγια αυτά, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στην Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας και στην διοργάνωση“Disrupt Startup – Scale UP” σε εκδήλωση που έγινε χθες το απόγευμα στο Δημαρχιακό Μέγαρο στην πλατεία Κοτζιά.
Η εκδήλωση διεξάγεται υπό την αιγίδα της UNESCO, του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, του ΣΕΤΕ και του δήμου Αθηναίων, ενώ στηρίζεται και από ξένες πρεσβείες, συνδέσμους και εταιρείες.

Χαιρετίζοντας στην εκδήλωση, ο συνιδρυτής του Industry Disruptors – game Changers Μιχάλης Στάγκος τόνισε ότι σήμερα τα μάτια της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας στρέφονται στην Ελλάδα, στην οποία για πρώτη φορά ανοίγει η Εβδομάδα Παγκόσμιας Επιχειρηματικότητας και μας κάνει να βλέπουμε «το ποτήρι μισογεμάτο», γιατί μέσα από την κρίση αναπτύσσονται δραστηριότητες που δίνουν ώθηση στους νέους ανθρώπους.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας (GEW) Johnathan Ortmans στο χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο όπου ξεκινά η αρχή μιας νέας εποχής, «η Ελλάδα γυρίζει σελίδα».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;