Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις για την εξαγορά του 100% του κεφαλαίου φαρμακευτικής εταιρείας που εδρεύει στο εξωτερικό από την ελληνική Pharmathen- και το πιθανότερο είναι να έχουμε σχετικά νέα μέσα στον επόμενο μήνα!

Σύμφωνα με καλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η προς εξαγορά εταιρεία δραστηριοποιείται σε ευρωπαϊκό κράτος, ενώ διακινεί το σύνολο των κατηγοριών που υπάρχουν στα φαρμακευτικά σκευάσματα, αν και το δυνατό της σημείο, όπως λέγεται, είναι τα συνταγογραφούμενα σκευάσματα λόγω των προηγμένων τεχνολογιών που χρησιμοποιεί στην παρασκευή τους.

Χωρίς να προσδιορίζεται ακριβώς το ποσοστό που θα συνεισφέρει η εξαγοραζόμενη εταιρεία στον τζίρο της Pharmathen, ακούγεται ότι αυτό θα είναι «σημαντικότατο».

Ωστόσο, η πληροφόρησή μας είναι ότι η συγκεκριμένη εξαγορά δεν είναι και η μοναδική που απασχολεί τη διοίκηση της Pharmathen για το αμέσως προσεχές διάστημα. Πηγές αναφέρουν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλες ανάλογες συζητήσεις εντός και εκτός των ελληνικών τειχών.

Γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η στρατηγική της Pharmathen παραμένει επιθετική, συμβάλλοντας βεβαίως σε αυτό και η σημαντική ρευστότητα που διαχειρίζεται ο βασικός μέτοχος της εταιρείας, η BC Partners. Η οποία με περσινά στοιχεία διαχειριζόταν επενδυτικό κεφάλαιο ύψους περίπου 13 δισ. ευρώ (15 δις. δολάρια). Με έτος ίδρυσης το 1986, η BC Partners είναι μια από τις λίγες εταιρείες που πραγματοποιούν επενδύσεις για εξαγορές σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Από την ίδρυσή της μέχρι και τα τέλη του 2015, ο όμιλος είχε ολοκληρώσει 88 επενδύσεις σε εταιρείες, με συνολική αξία 96 δισ. ευρώ.

Εκτός από τις στρατηγικές εξαγορές, η εξωστρέφεια δείχνει να παραμένει ο δεύτερος βασικός πυλώνας ανάπτυξης για την Pharmathen, από όπου επίσης αναμένονται εξελίξεις. Υπενθυμίζεται ότι ήδη τα προϊόντα της πωλούνται σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως. Σήμερα, τα προϊόντα της Pharmathen είναι εγκεκριμένα σε όλες τις μεγάλες αγορές της ΕΕ και τα δικαιώματα διανομής τους εκχωρούνται στις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες της Ευρώπης, του Καναδά, της Αυστραλίας, της Νότιας Αφρικής και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Πρόσφατα, το εύρος της Pharmathen αυξήθηκε σημαντικά για να καλύψει επίσης τις αναδυόμενες αγορές γενόσημων στη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική (ΜΕΝΑ), στη Λατινική Αμερική (LATAM) και στην περιοχή Ασίας -Ειρηνικού (APAC), με έμφαση στην αυξανόμενη κινεζική αγορά.

Σε οικονομικό επίπεδο, ο τζίρος για το 2015 έκλεισε στα 200 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 10% περίπου από τον αντίστοιχο του 2014, ενώ ανάλογη άνοδος εμφάνισε και η κερδοφορία της εταιρείας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας