Η Air Liquide ανακοίνωσε ότι οι θυγατρικές της Seppic, που παράγει εξειδικευμένα συστατικά για τον κλάδο υγείας, και Schülke, που εξειδικεύεται στον τομέα υγιεινής, έβαλαν τα θεμέλια για μια νέα υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής στο Sandston (Κομητεία Henrico – Βιρτζίνια, ΗΠΑ). Η μονάδα αυτή, που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το πρώτο εξάμηνο του 2018, αντιπροσωπεύει μια επένδυση που ξεπερνά τα 60 εκατομμύρια ευρώ και θα συμβάλει στη δημιουργία πενήντα θέσεων εργασίας στην περιοχή.

Στη νέα αυτή μονάδα θα παράγονται συστατικά που θα προορίζονται για τις ανάγκες της σύγχρονης βιομηχανίας καλλυντικών και φαρμακευτικών προϊόντων παγκοσμίως. Ο τομέας των εξειδικευμένων συστατικών προσωπικής φροντίδας αντιπροσωπεύει μια αγορά πάνω από $ 10 δισεκατομμύρια παγκοσμίως, από τα οποία το 25% αφορά τις ΗΠΑ.

Η μονάδα παραγωγής θα δώσει τη δυνατότητα στις δύο εταιρείες να έρθουν πιο κοντά με τους πελάτες τους στην Αμερική και θα εδρεύει βορειοανατολικά των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου βρίσκεται και η πλειοψηφία των πελατών. Η διαχείρισή της θα ανήκει στην Polykon Manufacturing, μία κοινοπραξία μεταξύ της Seppic και της Schülke. Ως αποτέλεσμα των συνεργειών των δύο εταιριών, θα δημιουργηθεί προστιθέμενη αξία στους τομείς εξειδίκευσης, ικανοποιώντας παράλληλα την αυξανόμενη ανάγκη για καινοτομία σε τέτοιες αγορές.

Ο François Jackow, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Air Liquide, Υπεύθυνος για τον Κλάδο Healthcare, δήλωσε: «Η Seppic και η Schülke έχουν μακρά παρουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες έχοντας εξυπηρετήσει κορυφαίους πελάτες στους τομείς της υγείας και της φροντίδας ομορφιάς. Αυτή η πρώτη μονάδα παραγωγής στις ΗΠΑ θα επεκτείνει τη δυναμική των δύο εταιριών στον τομέα της καινοτομίας, θα ενισχύσει το βιομηχανικό αποτύπωμά τους, θα τις φέρει πιο κοντά στους πελάτες τους στη Βόρεια Αμερική, ενώ παράλληλα θα αυξήσει τις παραγωγικές τους δυνατότητες σε παγκόσμιο επίπεδο. Με την επένδυση αυτή, η Air Liquide επιδιώκει την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στον τομέα της Υγιεινής και των Εξειδικευμένων Συστατικών, ενισχύοντας την επιχειρηματική δράση του Κλάδου Healthcare του Ομίλου στην περιοχή αυτή.»

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο ψηφιακός φάκελος ασθενούς, η τεχνητή νοημοσύνη και η μεγάλη παγίδα
Αλαλούμ με το πρόγραμμα πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA