Σύμφωνα με καλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες στο πλαίσιο της συνέλευσης θα επαναπροσδιοριστούν, καθώς οι εξελίξεις είναι ραγδαίες οι προτεραιότητες της φετινής χρήσης.

Όπως μπορούμε να ξέρουμε στην Ημερήσια Διάταξη που έχουν στα χέρια τους τα Μέλη του Συνδέσμου θα γίνουν εκτενείς αναφορές στα σκευάσματα που αφορούν τα νοσοκομεία (ειδικότερα στα χρέη, που έχουν φθάσει στο απροχώρητο), στις εξελίξεις που υπάρχουν από την Επιτροπή Τιμολόγησης (μεταξύ άλλων και στο νέο περιβόητο κόφτη), στις ανατροπές που αναμένεται να επιφέρουν τα νέα-προγραμματιζόμενα -από την κυβέρνηση φοροεισπρακτικά μέτρα, στο θέμα των κλινικών ερευνών, ενώ θα γίνουν και τροποποιήσεις στον Κώδικα Δεοντολογίας.  

Σύμφωνα με την πληροφόρησή μας - την οποία πρόσκληση έλαβαν χθες και τα Μέλη του Συνδέσμου- η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, σε συνεδριακό κέντρο στο Μαρούσι.  Δικαίωμα παρουσίας στη Γενική Συνέλευση έχει και η Ομάδα Διοίκησης (Management Team) κάθε Εταιρείας Μέλους με απόφαση του Προέδρου / Γενικού Διευθυντή. Όπως αναφέρεται στην "κλειστή" ενημέρωση που είχαν τα μέλη του ΣΦΕΕ, τα στελέχη που ανήκουν στο Management Team και επιθυμούν να παραστούν, να ενημερώσουν τη διοίκηση της εταιρείας και εν’ συνεχεία να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στη Γενική Συνέλευση του ΣΦΕΕ στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συνδέσμου.

Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη γενική συνέλευση γίνεται νωρίτερα από το συνηθισμένο μήνα (Απρίλιο ή Μάιο) αποδεικνύει εν μέρει και την κρισιμότητα της κατάστασης που έχουν δημιουργήσει οι κυβερνητικές αποφάσεις  με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς και την δημόσια υγεία. Σημειώνεται ότι ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος ΣΦΕΕ εκπροσωπεί περισσότερο από το 95% της αγοράς φαρμάκου που δραστηριοποιείται στη χώρα (65 εταιρείες μέλη του από τις οποίες 27 ελληνικές και 38 πολυεθνικές).

Ο ΣΦΕΕ από το 1983 είναι μέλος της EFPIA (European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations), η οποία αποτελεί τη φωνή της φαρμακοβιομηχανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η EFPIA εκπροσωπεί 34 Συνδέσμους Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων των Κρατών-Μελών της Ε.Ε. και 1.900 εταιρείες φαρμάκων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Τουρισμός" υποβοηθούμενης αυτοκτονίας στις ΗΠΑ
Προκαλεί ΔΕΠΥ και αυτισμό η παρακεταμόλη στην εγκυμοσύνη; [μελέτη]
Στον ορίζοντα εξέταση αίματος για την έγκαιρη διάγνωση της πολλαπλής σκλήρυνσης