Το iatronet.gr είχε από την Παρασκευή αναφερθεί στην βεβαιότητα του επικείμενου deal επισημαίνοντας ότι  οι δυσκολίες ήταν θέμα χρόνου να ξεπεραστούν.

Στελέχη μας είχαν επισημάνει ότι τα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί στις συζητήσεις μεταξύ των εμπλεκομένων μερών ήταν θέμα χρόνου να ξεπεραστούν. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία "Περσεύς Υγειονομική Μέριμνα Α.Ε." προχώρησε η υπογραφή   δεσμευτικής συμφωνίας μεταξύ των μεγαλύτερων μετόχων της τελευταίας και της Hellenic Healthcare.

Η Hellenic Healthcare είναι ένα όχημα που ελέγχεται από τον διεθνή διαχειριστή κεφαλαίων CVC Capital Partners για την είσοδο της τελευταίας στην μετοχική σύνθεση της εταιρείας με πλειοψηφικό ποσοστό.

Οι μεγαλύτεροι μέτοχοι και ιδρυτές του Metropolitan, κύριοι Βασίλειος Θεοχαράκης και Δημήτριος Σπυρίδης θα επαναεπενδύσουν στην Hellenic Healthcare σαν σημαντικοί μέτοχοι μειοψηφίας, και θα συνεχίσουν να ηγούνται της Εταιρείας σαν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος αντίστοιχα.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η CVC αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς ιδιωτικών κεφαλαίων παγκοσμίως με σημαντικές επενδύσεις στον χώρο της υγείας, ενώ τα υπό διαχείριση κεφάλαια ανέρχονται σήμερα σε 88 δισ. δολάρια παγκοσμίως.
 
Ως σύμβουλοί της συναλλαγής λειτούργησαν η Deloitte, και τα δικηγορικά γραφεία Shearman & Sterling και Μ. & Π. Μπερνίτσας για λογαριασμό της CVC, και τα δικηγορικά γραφεία Clyde & Co και Καρατζάς και Συνεργάτες για λογαριασμό της Περσεύς. 

Βεβαίως στην συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν γίνεται κανένας λόγος για το ύψος του τιμήματος, μόνο ότι ο επενδυτής εξαγοράζει την πλειοψηφία. Στελέχη της αγοράς μας ανέφεραν ότι στην περίπτωση που η αγορά αφορά το 75% των μετοχών τότε το τίμημα αναλογικά αναμένεται να διαμορφωθεί στο 50-60 εκατ. ευρώ. Σε αυτό το ποσό θα πρέπει να ληφθούν υπόψη επιπλέον τα ποσά προς τις τράπεζες, οι οφειλές προς προμηθευτές (που ακούγονται ότι είναι πάνω από 10 εκατ. ευρώ), οφειλές προς το επιστημονικό προσωπικό κ.λπ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις