Στο 1,3 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι έφθασαν οι περικοπές λόγω clawback και rebate στις ιδιωτικές κλινικές από το 2012 έως σήμερα. Το γεγονός αυτό, και όχι μόνο, φέρνει τους   εκπροσώπους του κλάδου στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα λοιπόν με ασφαλείς πληροφορίες έχει κλειστεί συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Σ. Μπερσίμη για την Πέμπτη, στην οποία, αν μη τι άλλο, οι εκπρόσωποι του κλάδου θα θελήσουν να μάθουν τις κυβερνητικές προθέσεις για το μέλλον των ιδιωτικών κλινικών στην χώρα, που πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Την ίδια στιγμή, τα «ραβασάκια» για τις περικοπές των προηγούμενων ετών φθάνουν στις επιχειρήσεις το ένα μετά το άλλο. Με διαφορά μερικών ημερών, οι εκπρόσωποι του κλάδου έλαβαν μέσα στον τελευταίο μήνα τα μπιλιέτα των περικοπών για το 2013 και το 2014 και όπως ακούγεται, αυτές ως ποσοστό επί των υποβολών που έχουν γίνει είναι από 0% έως και 91%.

Παράλληλα,  μάθαμε ότι στη συνάντηση αυτή έχει κληθεί και εκπρόσωπος από την  Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Ο λόγος είναι ότι πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για τον τρόπο έκδοσης πιστωτικών τιμολογίων  (π.χ. για τις περικοπές των ελεγκτικών εταιρειών) προηγούμενων ετών. Κάτι που επί του παρόντος δεν μπορεί να γίνει, καθώς ένα τέτοιο τιμολόγιο όχι μόνο δεν θα γινόταν αποδεκτό από την Εφορία αλλά θα επέφερε και άλλες συνέπειες (ελέγχου).

Στο μεταξύ, στα θέματα που πρόκειται να τεθούν στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, από τους κλινικάρχες, οι οποίοι μάλιστα θα ζητήσουν εκ νέου ραντεβού, είναι να συμφωνηθεί ο τρόπος ελέγχου των υποβολών, καθώς και ο χρόνος διευθέτησης των ενστάσεων. Μολονότι, από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ υπάρχει ο ισχυρισμός ότι η όλη διαδικασία είναι ταχύτατη και επίσης ο αριθμός των ενστάσεων είναι μικρός, η άποψη της άλλης πλευράς είναι ακριβώς αντίθετη και ως προς τα δύο σκέλη! 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα