Στην απόκτηση της φαρμακαποθήκης Β. Τσίτσας που εδρεύει στο Παλαιό Φάληρο, προχώρησε σύμφωνα με  πληροφορίες ο όμιλος Προφάρμ, όπως σας αναφέραμε πρόσφατα και μέσω της στήλης Ενδοσκόπιο,  ενώ προτετοιμάζεται η επόμενη κίνηση για την επέκτασή του στη Βόρεια Ελλάδα. 

Υπό την σκέπη του ομίλου αναπτύσσονται πια τρεις φαρμακαποθήκες. Καταρχήν είναι η μητρική Προφάρμ που προμηθεύει περίπου 360 φαρμακεία και  εμφανίζει πωλήσεις της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ, ενώ τα ίδια της κεφάλαια ανέρχονται σε 5,5 εκατ. ευρώ.  Στεγάζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Καλλιθέα, συνολικής έκτασης 2300 τ.μ και επίσης διαθέτει εάν κέντρο διανομής  στο Ρέντη,1.400 τ.μ

Θυγατρική της Προφάρμ είναι η Φάρμανετ με έδρα το Αγρίνιο. Οι πωλήσεις της ανέρχονται σε 10 εκατ. ευρώ., ενώ συνεργάζεται με περίπου 110 φαρμακεία.    

Το τελευταίο απόκτημα του ομίλου, δηλαδή η εταιρεία Β.Τσίτσας ΑΕ που εξυπηρετεί 180 φαρμακεία, πραγματοποιεί πωλήσεις 22 εκατ. ευρώ και τα ίδια της κεφάλαια είναι 3,7 εκατ. ευρώ.  

Έτσι, συνολικά ο όμιλος σήμερα συγκεντρώνει πάνω από 80 εκατ,. ευρώ πωλήσεις και  9,7 εκατ. ευρώ ίδια κεφάλαια. Μετά και από την τελευταία εξαγορά, το σύνολο των εργαζομένων στον όμιλο φθάνει τα 100 άτομα, ενώ το δίκτυο των φαρμακείων που θα εξυπηρετείται διαμορφώνεται πια στα 650 σημεία. 

Η δυναμική του ομίλου ενισχύεται περαιτέρω από τις αποκλειστικές διανομές προϊόντων που έχει στο χαρτοφυλάκιο και οι οποίες αφορούν τα σκευάσματα της Ηeremco ΕΠΕ (φάρμακα), της Stargen EΠΕ (φάρμακα ) και της Αdvance pharmacies (καλλυντικά), ενώ ο όμιλος αναπτύσσει και το δικό του brand,το  bee-cera.

Με το συνδυασμό των στρατηγικών εξαγορών από την μία και του δυνατού χαρτοφυλακίου προϊόντων από την άλλη, αναμένεται ότι στην τρέχουσα χρήση η κερδοφορία του ομίλου (ΕΒΙTDA) θα ξεπεράσει τα 3 εκατ. ευρώ και σε επίπεδο καθαρών κερδών τα 2 εκατ. ευρώ. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο