H αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος, η καινοτομία, η μεγαλύτερη περιποίηση που αποζητούν οι άνδρες και η ενισχυμένη ζήτηση  εξειδικευμένων προϊόντων, όπως τα βιολογικά και τα φυσικά σαμπουάν, οδηγούν την αγορά του σημαντικού αυτού καταναλωτικού προϊόντος, αναφέρουν τελευταίες έρευνες.

Άλλοι παράγοντες που τονώνουν τη συγκεκριμένη αγορά είναι η αυξανόμενη απειλή από την ρύπανση  του περιβάλλοντος που οδηγεί σε μια ποικιλία προβλημάτων  όπως η πτώση των μαλλιών, η πιτυρίδα, τα λιπαρά μαλλιά, κλπ. που απαιτούν την αυξημένη χρήση σαμπουάν, ενώ προς αυτήν την κατεύθυνση οδηγεί και ο  τρόπος ζωής με το υπερφορτωμένο πρόγραμμα στις πόλεις, που έχει αυξήσει την  ευαισθητοποίηση των καταναλωτών σχετικά με την προσωπική τους φροντίδα και  περιποίηση.

Στη βάση όλων των προαναφερθέντων παραγόντων, η παγκόσμια αγορά σαμπουάν αναμένεται ότι θα φθάσει τα 31,900 εκατ. δολ το  2022.  Ειδικότερα, τα φυτικά προϊόντα εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε αξία πωλήσεων τα  11.200 εκατ. δολ. την ίδια χρονιά. Ωστόσο, ενώ σήμερα η κατηγορία των φυτικών προϊόντων αντιπροσωπεύει πάνω από το ένα τρίτο του μεριδίου των εσόδων που πραγματοποιούν τα σαμπουάν, εκτιμάται ότι το ποσοστό αυτό θα μειωθεί έως το 2022. 

Στο σύνολο της αγοράς, κάτι λιγότερες από τις μισές πωλήσεις και συγκεκριμένα 12.100 εκατ. δολ αλλά με ανοδικές τάσεις αναμένεται να προσφέρουν τα σαμπουάν για τους άνδρες. Σε επίπεδο καναλιών διάθεσης του προϊόντος, τα σούπερ μάρκετ που ελέγχουν την μερίδα του λέοντος, θα εμφανίσουν μία αύξηση στον τζίρο τους κατά 4% μεταξύ του 2017 και του 2022. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΚΑΒ: Ολοκληρώθηκε η πλήρους ανάπτυξης άσκηση πεδίου στην Κρήτη
Πώς θα διατηρήσω τα κιλά μου μετά τη δίαιτα
Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - ΕΔΕ στο νοσοκομείο "Αττικόν"