Απεβίωσε, σε ηλικία 88 ετών, ο Παύλος Γιαννακόπουλος.

Ο ιδρυτής και πρόεδρος της φαρμακευτικής εταιρείας ΒΙΑΝΕΞ έφυγε από τη ζωή 40 μέρες μετά τον θάνατο του αδελφού του Κώστα.

Από τη ΒΙΑΝΕΞ ανακοινώθηκαν τα εξής:

“Με βαθιά θλίψη και ανείπωτο πόνο η οικογένεια της ΒΙΑΝΕΞ αποχαιρετά υποκλινόμενη τον Ιδρυτή και πρόεδρο της.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μπορεί να μην είναι πια κοντά μας, όμως, ό, τι μεγαλειώδες δημιούργησε και όλους όσους ευεργέτησε είναι εδώ για να τον θυμίζουν για πάντα.

Με πείσμα σπαρτιάτικο και οξύνοια χαρακτηριστική συστήνει αυτήν που έμελε να γίνει η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ελλάδας και μια από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης.

Στα 70 χρόνια ενεργής επαγγελματικής παρουσίας του πατριάρχη της ελληνικής βιομηχανίας, μόνο επιτυχίες, επενδύσεις και χιλιάδες θέσεις εργασίας σημειώνονται.

Όλες οι εταιρείες Κολοσσοί του φαρμάκου επιθυμούν να συνάψουν συνεργασία μαζί του, το όνομά του ταυτίζεται με το ήθος, την ακεραιότητα και την αποτελεσματικότητα, ενώ ο ίδιος ακούραστος δε σταματά να αναζητεί νέους δρόμους έρευνας και ανάπτυξης.

Έχοντας πάντα τον άνθρωπο ως βασική του αξιακή προτεραιότητα, δημιουργεί σχέσεις ζωής με τους εργαζομένους του και όποιον συναναστρέφεται.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής, η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε αποφασίζει η σημαία της να κυματίζει μεσίστια σε όλες τις εγκαταστάσεις και τα γραφεία της εως και την ημέρα της κηδείας, ενώ η 10η Ιουνίου κηρύσσεται ως επίσημη μέρα πένθους και αργίας εφεξής”.

Ξανθός

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός δήλωσε για τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου:

"Ο Π. Γιαννακόπουλος 'έφυγε' από τη ζωή έχοντας διαγράψει μια αξιοσημείωτη διαδρομή στην επιχειρηματική και κοινωνική ζωή της χώρας.

Η απώλειά του είναι μεγάλη όχι μόνο για τους οικείους του, τους συνεργάτες και τους ανθρώπους της επιχείρησής του, αλλά και για την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία και τον κόσμο της παραγωγικής οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του".

ΠΕΦ

Από την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) ανακοινώθηκαν τα εξής:

"Η ΠΕΦ αποχαιρετά σήμερα τον Παύλο Γιαννακόπουλο, τον ιδρυτή της ΒΙΑΝΕΞ, έναν από τους πραγματικούς πατριάρχες της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Για περισσότερα από 50 χρόνια, ξεχώρισε για την μοναδική προσφορά του στην Ελλάδα, στην εθνική οικονομία και τους εργαζόμενους της εταιρείας του.

Όλα αυτά τα χρόνια αλλά, κυρίως, σε περίοδο ύφεσης και αποβιομηχάνισης κράτησε την ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία ακέραιη και ιδιαίτερα δραστήρια, φωτεινό παράδειγμα ισχυρού πυλώνα εθνικής ανάπτυξης.

Διακρίθηκε για την πλούσια επενδυτική του δραστηριότητα δημιουργώντας και διατηρώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας.

Τέλος, με το ήθος του, το αξιακό του όραμα και το μεγαλειώδες φίλαθλο πνεύμα του τίμησε τον ελληνικό αθλητισμό όσο λίγοι.

Η ΠΕΦ και τα Μέλη της εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια τους, στην οικογένειά του και στους εργαζόμενους της ΒΙΑΝΕΞ.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει".

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας