Το Βήμα του ΑσθενήΕκδηλώσεις - ΔράσειςΣυνεντεύξεις Τύπου - Συνέδρια - Ημερίδες

Ημερίδα ”Φροντίζοντας τους φροντιστές”

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 6876 επισκέπτες - 2 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 953

Δημοσίευση: 20 Σεπτεμβρίου 2017
Τροποποίηση: 20 Σεπτεμβρίου 2017

Αφορά: Κινητικά προβλήματα

Πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα, ημερίδα για τους φροντιστές ασθενών με θέμα ”Φροντίζοντας του φροντιστές”. Την ημερίδα διοργάνωσε ο σύλλογος ΕΠΙΟΝΗ (Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών), ένας σύλλογος που ιδρύθηκε το 2016 και είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Eurocarers.

Στην ημερίδα μίλησαν , μεταξύ άλλων, ο πρώην Ευρωβουλευτής κος Νίκος Χρυσόγελος, και επιστήμονες του χώρου της υγείας όπως ο Καθηγητής Ψυχιατρικής και τ. πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας ψυχικής υγείας κος Γεώργιος Χριστοδούλου, και η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών, Νευρολόγος- Ψυχίατρος, καθηγήτρια Α.Π.Θ. κα Μάγδα Τσολάκη.

Ομιλητές ήταν επίσης ο διευθυντής της Ευρωπαϊκής ομπρέλας οργανώσεων φροντιστών Eurocarers κος Στέισι Ηγεμώνος, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής κος Γεώργιος Καλλέργης, οι ψυχολόγοι κα Χριστίνα Καραμπέρη, η σύμβουλος ψυχικής υγείας κα Μαρίνα Μακρή νομικοί επιστήμονες, και επαγγελματίες του χώρου υγείας.

Το ”Βήμα του Ασθενή” ήταν εκεί και παρακολούθησε αυτή την ομολογουμένως πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα. Οι ομιλητές αναφέρθηκαν τόσο στα προβλήματα των Ατόμων με Αναπηρίες, όσο και σε αυτά που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι οι φροντιστές των ασθενών. Επίσης έγινε λόγος για την επιδοματική πολιτική του ελληνικού κράτους, που με τον τρόπο αυτό περιθωριοποιεί τους έχοντες κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, οι οποίοι δεν μπορούν να βρουν εύκολα εργασία. Τα προβλήματα όμως των φροντιστών, η επαγγελματική εξουθένωσή τους αλλά και η ελλιπής εκπαίδευση γενικότερα στην φροντίδα των ασθενών ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αυτής της ημερίδας, κατά την διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν πολλά συγκριτικά στοιχεία για την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Να σημειώσουμε εδώ το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όσων την παρακολούθησαν που στην κυριολεξία γέμισαν την αίθουσα των γραφείων του ευρωπαικού κοινοβουλίου στην Αθήνα.

Το ”Βήμα του Ασθενή” θα συνεχίζει να παρακολουθεί από κοντά αυτές τις ημερίδες που αν μη τι άλλο συμβάλλουν τα μάλα στην ενημέρωση όχι μόνο των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, των οικείων και των φροντιστών τους, αλλά και όλων αυτών που ευαισθητοποιούνται σε θέματα υγείας.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 834

#1 Δημοσίευση: 20 Σεπτεμβρίου 2017

Καλημέρα σε όλους/ες

Ήμουν και εγώ εχθές στην ημερίδα του ΕΠΙΟΝΗ την οποία παρακολούθησα και πραγματικά μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Δε είχα ακούσει τελευταία για τα προβλήματα των φροντιστών. Ήταν πράγματι μια πολύ κατατοπιστική ημερίδα με αξιόλογους ομηλητές

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1053

#2 Δημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2017

Αγαπητέ διαχειριστή

Ομολογουμένως πολύ ενδιαφέρουσα η εν λόγω ημερίδα. Κάποτε θα έπρεπε να μιλήσει κάποιος και για τους φροντιστές.....

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Διατροφή για μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατοςΔιατροφή για μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος

Τι πρέπει να τρώτε, και τι πρέπει να αποφεύγετε αν πάσχετε από μη αλκοολική νόσο του ήπατος;... Περισσότερα »

Μύθοι για την αντισύλληψηΜύθοι για την αντισύλληψη

Επειδή κανείς δεν πρέπει να είναι ανενημέρωτος για αυτό το ζήτημα δείτε μύθους και αλήθειες.... Περισσότερα »

Τικ στα παιδιάΤικ στα παιδιά

Σε ποια ηλικία εμφανίζονται και πόσο συχνά είναι; Πώς αντιμετωπίζονται.... Περισσότερα »

Dong quai ή κινεζική αγγελικήDong quai ή κινεζική αγγελική

Σήμερα το βότανο χρησιμοποιείται για την θεραπεία ορισμένων περιπτώσεων εμμηνόπαυσης, πρόωρης εκσπερμάτισης, δυσμηνόρροιας, υπογονιμότητας. ... Περισσότερα »

Video - Σημαντική η ανταλλαγή απόψεων με γιατρούς της περιφέρειας όσον αφορά στην διαχείριση ασθενών ειδικού προφίλ με αποφρακτικά νοσήματα

Το κομμάτι της επικοινωνίας και η ανταλλαγή απόψεων με γιατρούς νησιών των Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού, ήταν ο κύριος στόχος ενός πρωτοποριακού webinar για αναπνευστικά νοσήματα. Οι γιατροί κατά ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης