Εξιτήριο

Είναι πιθανό να είστε έτοιμοι για εξιτήριο περίπου 5–10 μέρες μετά από την εγχείρησή σας. Αν νομίζετε ότι μπορεί να έχετε πρόβλημα επιστροφής στο σπίτι σας (π.χ. αν μένετε μόνος/μόνη, αν έχετε να ανεβείτε πολυ‑όροφες σκάλες κλπ), ενημερώστε έγκαιρα τον ιατρό σας.

Όταν φτάσετε στο σπίτι θα είναι μεγάλη ανάγκη να ασκείστε ήπια με αεροβικό τρόπο, ώστε να ανακτήσετε την δύναμη και την ευρωστία σας και για να πετύχετε υπερ - έκπτυξη του εναπομείναντος πνευμονικού παρεγχύματος μετά από τυχόν μείζονα Εκτομή.

Αυτό θα πρέπει να γίνεται μέσα στο πρώτο δίμηνο οπωσδήποτε από το εξιτήριο. Θα συζητήσετε λεπτομερώς με τον ιατρό σας ποιο είδος άσκησης είναι κατάλληλο για σας συγκεκριμένα. Συνήθως οι περίπατοι, η κολύμβηση αναψυχής ή το ελαφρό τροχάδην (jogging) είναι κατάλληλες ασκήσεις για τους περισσότερους ανθρώπους μετά από Χειρουργική θεραπεία κατά του Καρκίνου του Πνεύμονα.

Αγωγή - Οδηγίες κατά την έξοδο

Κάποιες πάγιες οδηγίες, μεταξύ άλλων, αποτελούν οι ακόλουθες:

  • Αποφυγή έκθεσης του χειρουργικού τραύματος (της ουλής της τομής) στον ήλιο ή σε υπεριώδη (UV) ακτινοβολία (π.χ. solarium, ηλιοθεραπεία κλπ) για 1 έτος μετεγχειρητικά για αισθητικούς / κοσμητικούς λόγους.
  • Πλήρη, ισορροπημένη σίτιση και οπωσδήποτε ενισχυμένη σε πρωτεΐνες για τους πρώτους 2μήνες μετεγχειρητικά.
  • Δίαιτες αδυνατίσματος απαγορεύονται τους πρώτους 2 μήνες μετεγχειρητικά.
  • Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας είναι: το κρέας (όχι μόνο κρέας ζώων, αλλά και κρέας κοτόπουλου, γαλοπού­λας, στρουθοκαμήλου κλπ πτηνών και ψαριών), το «λεύκωμααυ­γού»(ασπράδι), η σόγια, το γάλα, το τυρί κλπ.
  • Η έλλειψη πρωτεϊνών δυσχεραί­νει, καθυστερεί και διαταράσσει την επούλωση των χειρ/κών τραυμάτων και επιπλέον δρα και ως παράγοντας επιβαρυντικός για πρόκληση Θανατηφόρου Πνευμονικού Οιδήματος σε ασθενείς που υποβλήθηκαν σε μείζονες εκτομές πνευμονικού παρεγχύματος
  • υποπρωτεϊναιμία είναι η χαμηλή κολλοειδωσμωτική πίεση στην πνευμονική κυκλοφορία με αυξημένη έως διπλασιασμένη αιματική ροή στο εναπομείναν insitu πνευμονικό παρέγχυμα, άρα και με αυξημένη πίεση πνευμονικής κυκλοφορίας

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ – ΕΟΠΥΥ
Έρευνα συνδέει τα φάρμακα για τις καούρες με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης ημικρανίας
Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και ΒΙΑΝΕΞ θωρακίζουν τον Έλληνα φαρμακοποιό