Ο χειμώνας – και η σκληρότητα με την οποία φέρθηκε στο δέρμα μας – πέρασε, και αντικαταστάθηκε από την άνοιξη. Ώρα, λοιπόν, να προετοιμάσουμε την επιδερμίδα μας για τις νέες καιρικές συνθήκες, για να είμαστε σίγουροι πως θα είναι πιο υγιής από ποτέ.

Πίνουμε νερό

Η πιο σημαντική, ίσως, συμβουλή σε ό,τι έχει να κάνει με το δέρμα είναι η τακτική ενυδάτωση. Πίνουμε καθημερινά πολύ νερό, ώστε το σώμα μας να έχει πάντα τις σωστές αναλογίες υγρασίας, να μπορούμε να ελέγχουμε καλύτερα την όρεξή μας, αλλά και να νιώθουμε πιο δυνατοί και γεμάτοι ενέργεια. Και δεν θα ήταν καθόλου κακή ιδέα μια ενυδατική κρέμα για το ευαίσθητο δέρμα του προσώπου.

Αντηλιακό

Κανονικά, θα έπρεπε να φοράμε αντηλιακό καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Ακόμα κι όταν ο ουρανός είναι μουντός και γεμάτος σύννεφα, η βλαβερή υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί ακόμα να μας φτάσει. Τους καλοκαιρινούς μήνες, όμως, η ακτινοβολία αυτή είναι ακόμα πιο ισχυρή, συνεπώς πρέπει να χρησιμοποιούμε καθημερινά αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 15, ώστε να μειώσουμε τον κίνδυνο καψίματος, ρυτίδων αλλά και καρκίνου του δέρματος.

Απολέπιση

Η απολέπιση είναι σημαντικό κομμάτι της φροντίδας του δέρματος, αλλά πολλοί από εμάς την ξεχνάμε. Ειδικά, την άνοιξη, που το δέρμα μας είναι ξηρό λόγω των χειμερινών μηνών που προηγήθηκαν, είναι η τέλεια ευκαιρία να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα και να κάνουμε το δέρμα μας να φαίνεται πιο φρέσκο και νεανικό από ποτέ.

Σωστό σαπούνι

Επειδή ο καιρός είναι πιο ευχάριστος και λιγότερο ξηρός, τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας δεν εξαφανίζονται πλέον. Συνεπώς, πρέπει να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε ένα πιο απαλό σαπούνι για καθαρισμό, ειδικά στα χέρια και στο πρόσωπο, που είναι οι δύο πιο ευαίσθητες περιοχές.

Ενυδάτωση

Μια καλή ενυδατική λοσιόν μπορεί να κάνει θαύματα για το δέρμα μας και να το προστατεύσει από το περιβάλλον. Η κατάλληλη στιγμή για να χρησιμοποιήσουμε την ενυδατική λοσιόν μας είναι μετά από ένα μπάνιο, καθώς το δέρμα είναι ακόμα υγρό. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιούμε την ενυδατική δύο με τρεις φορές την ημέρα.

Βιταμίνες

Όσο μεγαλώνουμε, η κυτταρική μας αναδόμηση αρχίζει να γίνεται πιο αργή—κι έτσι προκαλούνται τα σημάδια της γήρανσης. Επιπλέον, η παραγωγή ελαίων αρχίζει να ελαττώνεται και το δέρμα μας κινδυνεύει να αφυδατωθεί. Μιλήστε με τον δερματολόγο σας για το ποιες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά χρειάζεστε, και – γιατί όχι; – κάντε εξετάσεις για να είστε σίγουροι πως δεν έχετε κάποια έλλειψη.

Μικρά ντους

Μην μένετε στο ντους για περισσότερα από 10 λεπτά. Και να θυμάστε ότι είναι πολύ καλύτερο να πλένεστε με χλιαρό νερό, καθώς το πολύ ζεστό νερό μπορεί να έχει το αντίστροφο αποτέλεσμα, να σας αφήσει ακόμα πιο αφυδατωμένους, δηλαδή.

Προσοχή στα χείλη

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν προβλήματα με τα χείλη τους τον χειμώνα. Το ξέρατε πως χάνουμε περισσότερη υγρασία από τα χείλη παρά από οποιοδήποτε άλλο σημείο του σώματός μας; Προσπαθήστε, λοιπόν, να μην γλείφετε τα χείλη σας, γιατί έτσι τα αφυδατώνετε περισσότερο. Και όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας, μπορείτε με την οδοντόβουρτσά σας να κάνετε “απολέπιση” στα χείλη, κι έπειτα να χρησιμοποιήσετε ένα lip balm.

Spa

Ναι, γιατί όχι; Μπορείτε να κάνετε ένα μικρό δώρο στον εαυτό σας, ειδικά τώρα που είναι άνοιξη και πλησιάζουν οι διακοπές. Μια μέρα στο σπα μπορεί να σας χαλαρώσει, να σας ενυδατώσει και να σας κάνει να αισθάνεστε πολύ καλύτερα. Ένα μασάζ, ένας καθαρισμός προσώπου και πολλές άλλες υπηρεσίες που η επιδερμίδα σας θα λατρέψει προσφέρονται—και μάλιστα σε αρκετά οικονομικές τιμές!

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κορωνοϊός: Η Ιταλία τίμησε τη μνήμη των νεκρών της CoViD
Ο Μπάιντεν προωθεί διάταγμα για την έρευνα της υγείας των γυναικών
Ογκολογικό "Μ. Βαρδινογιάννη": Νέα παράταση στην έναρξη λειτουργίας