Θα ήθελα να σε ρωτήσω για την επικοινωνία του παιδιού με την μητέρα, όσο το παιδί είναι μέσα στην κοιλιά.

Πως καταλαβαίνουμε ότι η μητέρα επικοινωνεί με το παιδί;
Η ίδια καταλαβαίνει, έχει αυτό το βίωμα, αφού χαλαρώσει και έχει τοποθετήσει τα χέρια της επάνω στην περιοχή της λεκάνης, μπορεί να έχει την αίσθηση στις παλάμες στο σωματικό επίπεδο πρώτα με την αίσθηση κραδασμού, και μετά από το κέντρο της καρδιάς αισθανόμενη αγάπη, στέλνοντας αγάπη στο έμβρυο νιώθει αυτό το βίωμα, αυτή την επικοινωνία, είναι μία πολύ βαθιά επικοινωνία που μόνο βιωματικά μπορεί να την ζήσει μία γυναίκα.

Το παιδί τι καταλαβαίνει; καταλαβαίνει την μαμά του; καταλαβαίνει την μουσική; και πως τα καταλαβαίνουμε εμείς ότι τα καταλαβαίνει αυτά;
Από τους κραδασμούς. Καταλαβαίνει τον κραδασμό της παλάμης, το ρεύμα της αγάπης, την ηρεμία που έχει εκείνη την στιγμή που είναι συνδεδεμένη με το μωρό της η γυναίκα, την μεταδίδει αυτή με την μορφή κραδασμού.

Την μουσική την ακούει, έχει αποδειχθεί ότι από τον 5 μήνα της εγκυμοσύνης ακούει όλους τους εξωτερικούς ήχους.

Πως θα έπρεπε να επικονωνεί μία μαμά με το παιδί όταν αυτό είναι ακόμα στην κοιλιά;
Η πρώτη φάση είναι με την επαφή των παλαμών, τους κραδασμούς και να είναι συγκεντρωμένη στην περιοχή της λεκάνης, να οραματίζεται σε ποιά φάση είναι το έμβρυο.

Αυτό μέσα από τις ασκήσεις το λέω σε κάθε γυναίκα, ότι σε αυτό το μήνα το παιδί αναπτύσει τα συγκεκριμένα όργανα έχει τα αποτυπώματα στα χέρια και στα πόδια, δημιουργείται ο εγκέφαλος όποτε μπορεί να έχει μία εικόνα ποιό άμεση.

Και αν δεν το ξέρει μπορεί απλά με την επαφή και την εστίαση της προσοχής της στο μωρό. Νιώθει μία έκσταση, μία ολοκλήρωση, ανοίγει το κέντρο της καρδιάς περισσότερο και απελευθερώνει κάποια συναισθήματα. Νιώθει μία ζέστη μία πολύ έντονη θερμότητα στις παλάμες, και μία απελευθέρωση στο κέντρο της καρδιάς Άλλες γυναίκες μπορεί να βλέπουν χρώματα, να μπορούν να ακούσουν ήχους, είναι ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία και την ευασθησία της κάθε γυναίκας.

Άλλα κάποια άλλη που μπορεί να μην έχει αναπτύξει αυτή την ευαισθησία απλά χαλαρώνει. Εφ΄ όσον χαλαρώνει η ίδια και το έχουμε ξαναπεί αυτό όταν φροντίζει τον εαυτό της και δώσει αγάπη στον εαυτό της κατ΄ επέκταση αυτό μεταδίδεται και στο μωρό.

Τι μπορεί να κάνει η μητέρα για να αυξήσει την επικοινωνία της με το παιδί;
Να είναι χαλαρωμένη, να είναι εστιασμένη καθημερινά και να παρατηρεί που βρίσκεται συναισθηματικά, ποιές είναι οι ανάγκες της και όταν συνειδητοποιήσει τις ανάγκες της, συνειδητοποιήσει και τις ανάγκες του παιδιού μπορεί κάποια στιγμή οραματιζόμενη και ερχόμενη σε επαφή με το μωρό να δεί τι λείπει από το μωρό, πως πρέπει να είναι η διατροφή της, πως πρέπει να αφιερώσει περισσότερο χρόνο για την επαφή με το μωρό πάρα πολλά μυνήματα τα οποία πρέπει να τα βιώσει, όταν μπεί σε αυτή την διαδικασία της επαφής έρχονται και οι απαντήσεις που θεωρητικά είναι πολύ μακριά από την θεωρεία στην πράξη.

Αναπτύσεται από την ενδομήτρια ζωή αυτή η σχέση, κτίζει την συναισθηματική σχέση με το μωρό της, και με την γέννηση του μωρού το μωρό δεν θα της είναι τόσο ξένο, θα το έχει γνωρίσει από την ενδομήτρια ζωή.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η AstraZeneca εξαγοράζει την εξειδικευμένη στον καρκίνο Fusion Pharmaceuticals
Κορωνοϊός: Η Ιταλία τίμησε τη μνήμη των νεκρών της CoViD
Ο Μπάιντεν προωθεί διάταγμα για την έρευνα της υγείας των γυναικών