Η αρθρίτιδα είναι μια ιδιαίτερα επίπονη πάθηση, με κύριο χαρακτηριστικό τις φλεγμονές στις αρθρώσεις. Η οστεοαρθρίτιδα, που είναι η πιο συνηθισμένη της μορφή, επιδεινώνεται με τον χρόνο. Οι περισσότερες φαρμακευτικές αγωγές που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων είναι αντιφλεγμονώδη και παυσίπονα, αλλά ορισμένα από αυτά έχουν δυσάρεστες παρενέργειες. Βέβαια, υπάρχουν και φυσικοί τρόποι να καταπολεμήσετε τους πόνους της αρθρίτιδας, και θα ρίξουμε μια ματιά στις πιο αποτελεσματικές.

Σε κάθε περίπτωση, είναι καλό να συμβουλευθείτε τον γιατρό σας προτού ξεκινήσετε μια καινούρια θεραπεία.

Χάστε βάρος

Το βάρος παίζει μεγάλο ρόλο στο πόσο πόνο θα αισθάνεστε λόγω της αρθρίτιδας. Όταν έχετε περιττά κιλά, ασκείται περισσότερη πίεση στις αρθρώσεις σας, ειδικά στα γόνατα, τους γοφούς και τα πέλματα. Συνεπώς, αν καταφέρετε να χάσετε βάρος, ο πόνος θα μειωθεί σημαντικά, όπως και η περαιτέρω μελλοντική βλάβη στις αρθρώσεις.

Γυμναστείτε περισσότερο

Τα οφέλη της γυμναστικής δεν σταματούν στο ότι μας βοηθά να χάσουμε βάρος ευκολότερα. Όσο πιο δραστήριοι είμαστε, τόσο πιο ευλύγιστες θα παραμένουν οι αρθρώσεις μας. Δοκιμάστε ασκήσεις χαμηλής έντασης, όπως η κολύμβηση, για να μην ασκήσετε περιττή πίεση. Θα ήταν καλό να αποφεύγετε το τρέξιμο.

Βελονισμός

Ο βελονισμός είναι μια αρχαία κινεζική πρακτική, κατά την οποία ο ειδικός “καρφώνει” πολύ μικρές βελόνες σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Με αυτό τον τρόπο, η ενέργεια του σώματος επαναρρυθμίζεται και αποκαθίσταται η ισορροπία. Πιστεύεται πως ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των πόνων της αρθρίτιδας.

Διαλογισμός

Ο διαλογισμός και οι διάφορες τεχνικές χαλάρωσης μπορεί επίσης να βοηθήσουν να ανακουφιστείτε από τους πόνους, με το να ελαττώνετε το στρες και να μπορείτε να διαχειριστείτε τις καταστάσεις καλύτερα. Μέσα από έρευνες, έχει αποδειχθεί πως αυτή η πρακτική μπορεί να είναι ωφέλιμη για κάποιους ασθενείς, ιδιαίτερα για όσους αντιμετωπίζουν ταυτόχρονα κατάθλιψη.

Διαλέξτε τα σωστά λιπαρά

Θα μιλήσουμε για άλλη μια φορά για την τεράστια αξία των λιπαρών οξέων ωμέγα-3. Πρέπει να φροντίζετε η διατροφή σας να σας τα προσφέρει, καθώς προστατεύουν την υγεία μας με πολλούς τρόπους—και ένας από αυτούς είναι ότι μπορεί να μειώσουν τους πόνους της αρθρίτιδας. Τα ωμέγα-3 βρίσκονται στα ψάρια όπως ο τόνος και ο σολομός.

Δοκιμάστε κουρκουμά

Ο κουρκουμάς, αυτό το κίτρινο και νόστιμο μπαχαρικό που βρίσκουμε συχνά στα ινδικά γεύματα, περιέχει μια χημική ουσία που ονομάζεται κουρκουμίνη, και μπορεί να ελαττώσει τους πόνους της αρθρίτιδας. Αυτό συμβαίνει επειδή έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Οι έρευνες που έχουν γίνει είναι σχετικά περιορισμένες στους ανθρώπους, αλλά δεν πρόκειται να σας βλάψει να το δοκιμάσετε, πόσο μάλλον, θα κάνει τα πιάτα σας ακόμα πιο γευστικά!

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κλειστός προϋπολογισμός για σκευάσματα χορηγουμένων από του στόματος για τον καρκίνο του προστάτη
Αύξηση 7.146% στα πρόστιμα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων - Τι γίνεται στην Υγεία
Mυοσκελετικές ενοχλήσεις: Ζεστό ή κρύο επίθεμα;