Μπορεί να είναι δύσκολο για κάποιον να αποφασίσει να εξετάσει την υγεία του. Είναι αρκετά άβολο να πρέπει να αποκαλύψει το σώμα του σε κάποιον ξένο. Ωστόσο, το να θυμηθεί να κάνει ερωτήσεις είναι εντελώς διαφορετικό. Το μόνο που το καθιστά χειρότερο είναι ότι ορισμένες από τις ερωτήσεις που δεν κάνει είναι πιο άβολες από το να κάθεται σε ένα κρύο δωμάτιο φορώντας τα εσώρουχά του.

Γιατί έχετε ακράτεια όταν βήχετε ή φτερνίζεστε;

Στις περισσότερες γυναίκες γίνεται δύσκολο να διατηρήσουν τον έλεγχο της κύστης όταν μεγαλώνουν. Δεν είναι απαραίτητα σημάδι μεγαλύτερου προβλήματος. Γενικά η ανεξέλεγκτη ‘’διαρροή’’ προέρχεται από πυελικούς μυς που έχουν εξασθενήσει.

Κάντε ασκήσεις Kegel σε τακτική βάση για να εμποδίσετε τo συμβάν. Επίσης είναι σημαντικό να αποφεύγετε το αλκοόλ, τον καφέ και άλλα διουρητικά, καθώς καθιστούν χειρότερη την εξασθένηση της κύστης.

Γιατί χειροτερεύουν οι αιμορροΐδες;

Οι αιμορροΐδες μπορεί να σας φέρουν αμηχανία. Σύμφωνα με το Harvard Women's Health Watch, πάνω από το 50% των γυναικών υποφέρουν από αιμορροΐδες μετά την ηλικία των 45 ετών. Στην πραγματικότητα αυτές θα χειροτερέψουν με την ηλικία. Γενικά, αυτό οφείλεται στο ότι τα φάρμακα για αιμορροΐδες εμπλέκονται με τα φάρμακα για την αρτηριακή πίεση.
Χρειάζεται να ρωτήσετε τον γιατρό σας για αυτό, καθώς αν μείνουν χωρίς αγωγή οι αιμορροΐδες, μπορεί να γίνουν αφόρητες.

Γιατί γίνεται τόσο δύσκολο να ακούτε;

Ένα από τα πιο γνωστά σημάδια γήρατος είναι η απώλεια ακοής. Ωστόσο μπορεί να εκπλαγείτε αν συνειδητοποιήσετε ότι δεν έχει σχέση με την ανικανότητα ακοής. Για αυτό είναι σημαντικό να ρωτήσετε τον γιατρό. Μπορεί να υπάρχει κυψελίτιδα ή μόλυνση στο αυτί. Η αγωγή είναι αναγκαία για να εμποδίσει περαιτέρω βλάβη και διάβρωση στο τύμπανο.

Γιατί μειώνεται η ερωτική επιθυμία;

Το μόνο που καθιστά πιο άβολη την ερώτηση είναι όταν συνδέεται με το γεγονός ότι το σεξ δεν σας ικανοποιεί.
Αυτό μπορεί να μοιάζει με ‘’θανατική καταδίκη’’ και ενδεχομένως να σκεφτείτε ότι κάτι συμβαίνει με εσάς. Ωστόσο δεν είναι απαραίτητα έτσι.
Αρκετοί παράγοντες μπορεί α να ευθύνονται. Μπορεί το πρόβλημα να αφορά αλλαγή των ορμονών ή να είναι παρενέργεια φαρμάκου. Επίσης μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα κάποιου άλλου προβλήματος. Ανεξάρτητα από την αιτία, θα πρέπει να το συζητήσετε με τον γιατρό σας.

Γιατί έχετε περισσότερα αέρια

Τα αέρια είναι ένα από τα συμπτώματα που φέρνουν αμηχανία. Το πρόβλημα είναι ότι ο σφιγκτήρας του πρωκτού εξασθενεί καθώς μεγαλώνετε. Αυτό σημαίνει ότι θα σας είναι πιο δύσκολο να κρατάτε τα αέρια μέσα. Επιπλέον πρέπει να κοιτάξετε τη διατροφή σας. Τρώτε πολλές ίνες ή μασάτε τσίχλα; Οι συγκεκριμένες διατροφικές επιλογές μπορούν να προκαλέσουν αέρια.

Ωστόσο υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπίσετε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Η κατάλληλη αγωγή θα απαιτήσει να εξετάσετε πρώτα τα αίτια, επομένως σκεφτείτε τις συνήθειές σας πριν μιλήσετε στον γιατρό.

Γιατί έχετε φαγούρα στον κόλπο;

Ερωτήσεις που συνδέονται με τα γεννητικά όργανα φέρνουν αμηχανία. Δεν υπάρχει λόγος για αυτό, καθώς είναι μέρος του οργανισμού, όπως οποιοδήποτε άλλο όργανο. Τις περισσότερες φορές η φαγούρα συνδέεται με την ξηρότητα στον κόλπο. Αυτό πρέπει να εξεταστεί γρήγορα, επειδή μπορεί ενδεχομένως να συνδέεται με μυκητησιακή ή βακτηριακή μόλυνση. Επίσης σας καθιστά περισσότερο ευάλωτους σε σεξουαλικά μεταδιδόμενες νόσους.

Ο μόνος τρόπος να σας βοηθήσει ο γιατρός σας στην αξιολόγηση της κατάστασης της υγείας σας, είναι να είστε ειλικρινείς. Οι γιατροί δεν διαβάζουν τη σκέψη σας. Θυμηθείτε ότι δεν χρειάζεται να νιώθετε αμηχανία. Χιλιάδες άνθρωποι πασχίζουν με τα συμπτώματα. Ο μόνος τρόπος να λάβετε αγωγή και να επιλύσετε το θέμα είναι να τολμήσετε να ρωτήσετε και να αφήσετε τον γιατρό να σας βοηθήσει.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις