Καρδιακή προσβολή

Το πώς μοιάζει η καρδιακή προσβολή μπορεί να ποικίλλει και ορισμένες φορές οι άνθρωποι έχουν λίγα ή καθόλου συμπτώματα. Οι ηλικιωμένοι δεν έχουν πάντα τα ίδια συμπτώματα με τους νεότερους, επομένως ένας νέος μπορεί να έχει έντονο πόνο στο θώρακα και ένας ηλικιωμένος να μην αισθανθεί τίποτα ή να πει ότι έχει δυσπεψία, δήλωσε ο Dr. Graber. Γυναίκες που εμφανίζουν καρδιακή προβολή είναι πιο πιθανό να λάβουν λανθασμένη διάγνωση επειδή συχνά δεν εμφανίζουν τα κλασικά συμπτώματα του πόνου στο θώρακα, σύμφωνα με έρευνα του 2014.

Καρκίνος

Σύμφωνα με το περιοδικό Journal of Clinical Oncology, οι λανθασμένες διαγνώσεις στον καρκίνο συμβαίνουν μέχρι το 28% του χρόνου και μέχρι το 44% για ορισμένα είδη. Έρευνα στις ΗΠΑ από 400 ειδικούς στον καρκίνο ανακάλυψε ότι πρώτες στη λίστα των πιο λανθασμένων διαγνώσεων στον καρκίνο είναι το λέμφωμα, ο καρκίνος στο μαστό, το σάρκωμα και το μελάνωμα. Οι αιτίες περιλαμβάνουν τις αποσπασματικές ή ελλιπείς πληροφορίες, τον ανεπαρκή χρόνο για την αξιολόγηση του ασθενούς και το μη πλήρες ιατρικό ιστορικό.

Κατάθλιψη

Συνήθη συμπτώματα κατάθλιψης είναι η λύπη, το άγχος και η ευερεθιστότητα. Άνθρωποι με κατάθλιψη μπορεί ενδεχομένως να εμφανίσουν χρόνια κούραση, προβλήματα συγκέντρωσης και διαταραχές ύπνου.

Τα συμπτώματα μπορεί να είναι ασαφή και να επικαλύπτονται με άλλες παθήσεις όπως διπολική διαταραχή, αγχώδεις διαταραχές και διαταραχή μετατραυματικού στρες. Η διάγνωση της κατάθλιψης απαιτεί ολοκληρωμένο ιστορικό και σωματική εξέταση, δήλωσε ο Richard Shadick, του Pace University in New York City.

Κοιλιοκάκη

Περίπου το 83% των ασθενών είτε υποδιαγιγνώσκονται είτε λαμβάνουν λανθασμένη διάγνωση, δήλωσε η Rachel Begun. Ο λόγος είναι ότι τα συμπτώματα είναι πολλά και ποικίλλουν ευρέως από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Στα συμπτώματα συνήθως περιλαμβάνονται ο πόνος στην κοιλιά, η δυσκοιλιότητα και η διάρροια. Ωστόσο, άνθρωποι μπορούν να εμφανίσουν πονοκέφαλο, πόνο στις αρθρώσεις ή κατάθλιψη. Ορισμένοι δεν έχουν εξωτερικά συμπτώματα καθόλου, καθιστώντας δύσκολη τη διάγνωση. Συνήθως διαγιγνώσκεται λανθασμένα ως σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

Εγκεφαλικό επεισόδιο

Οι γιατροί παραβλέπουν ή προεξοφλούν πρώιμα συμπτώματα εγκεφαλικών επεισοδίων σε χιλιάδες Αμερικανούς κάθε χρόνο, σύμφωνα με ερευνητές. Η American Heart Association, ανακάλυψε ότι νέοι ενήλικες με συμπτώματα εγκεφαλικού επεισοδίου συχνά λαμβάνουν λανθασμένη διάγνωση, ως ίλιγγο, ημικρανίες ή τοξικότητα λόγω αλκοόλ.
Άσχετα από την ηλικία ενός ανθρώπου, συμπτώματα εγκεφαλικού επεισοδίου, όπως προβλήματα όρασης, σύγχυση, σοβαρός πονοκέφαλος και δυσκολία στην ομιλία και στο περπάτημα καθώς και μούδιασμα στο πρόσωπο, απαιτούν άμεση ιατρική προσοχή.

Νόσος Lyme

Βακτηριακή λοίμωξη από τσίμπημα τσιμπουριού που προκαλεί συμπτώματα όπως πόνο στους μυς και στις αρθρώσεις, πυρετό, κούραση και ακαμψία. Το πρώτο σύμπτωμα είναι το εξάνθημα, αλλά δεν το εμφανίζουν όλοι. Κατά μέσον όρο άνθρωποι παλεύουν 1,2 χρόνια πριν διαγνωστούν με ακρίβεια με νόσο Lyme, σύμφωνα με έρευνα του 2005.

Παθήσεις θυρεοειδούς

Συνήθης αιτία ορμονικής ανισορροπίας, η νόσος του θυρεοειδούς μπορεί να προκαλέσει την παραγωγή μεγάλης ή μικρής ποσότητας ορμόνης. Η θυρεοειδική ορμόνη είναι αναγκαίο μέρος των μεταβολικών διαδικασιών στον οργανισμό, επομένως μη ισορροπημένα επίπεδα μπορούν να προκαλέσουν συμπτώματα, όπως αδυναμία και κούραση, διακυμάνσεις στο βάρος και μυϊκό πόνο. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι ελαφριά και να εκληφθούν λανθασμένα ως άλλες παθήσεις όπως η κατάθλιψη.

Διαχωρισμός αορτής

Ο διαχωρισμός αορτής, που μπορεί να είναι μοιραίος, πρέπει να διαγνωστεί πολύ γρήγορα αλλά μπορεί να παρουσιαστεί με δεκάδες διαφορετικούς τρόπους. Μπορεί να μπερδέψει τους γιατρούς και ως αποτέλεσμα μπορεί να μην κάνουν τις σωστές εξετάσεις αρκετά γρήγορα και στη συνέχεια ο ασθενής λαμβάνει λανθασμένη διάγνωση. Έρευνα του 2009 ανακάλυψε ότι σχεδόν το ένα τρίτο των ασθενών που υποφέρουν από διαχωρισμό αορτής αρχικά διαγνώστηκαν λανθασμένα.

Πνευμονική εμβολή

Συνήθως προκαλείται από θρόμβο αίματος και αποτελεί μπλοκάρισμα της πνευμονικής αρτηρίας. Στα συμπτώματά περιλαμβάνονται ο οξύς πόνος στο θώρακα, η ρηχή αναπνοή, η λιποθυμία και το άγχος Έρευνα του 2013 ανακάλυψε ότι το 33,5% των ασθενών στάλθηκαν στο σπίτι ή νοσηλεύτηκαν με λάθος διάγνωση. Μπορεί να μπερδευτεί με άλλες παθήσεις όπως η καρδιακή προσβολή και η πνευμονία

Ινομυαλγία

Η χρόνια πάθηση χαρακτηρίζεται από μυϊκό πόνο και πόνο στις αρθρώσεις, κούραση, άγχος και προβλήματα ύπνου. Μπορεί να μπερδευτεί με ρευματικές νόσους όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και ο λύκος, καθώς και το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης. Στους παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνεται ιστορικό ρευματικής νόσου και ινομυαλγίας στην οικογένεια. Η νόσος είναι πιο συνήθης στις γυναίκες μέσης ηλικίας.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Αόρατος δολοφόνος": Οργανώσεις προειδοποιούν για τις συνέπειες της ακραίας ζέστης
Μ. Κουκουράκης: Έρχονται ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του καρκίνου
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών