Βρείτε ένα σκοπό


Η έλλειψη αίσθησης σκοπού κατά τη διάρκεια μιας περιόδου ενισχύει την πλήξη. Μπορεί να φαίνεται ότι ο χρόνος σπαταλιέται όταν το μυαλό μας περιπλανιέται χωρίς σκοπό.

Το να σκεφτείτε ένα σκοπό μπορεί να κάνει μια άχαρη δουλειά πιο ανεκτή. Για παράδειγμα, αν είστε στο αεροδρόμιο και αντιμετωπίζετε μια καθυστέρηση στην πτήση θυμηθείτε ότι είναι ώρα να εξασκήσετε την υπομονή σας.

Αν θεωρείτε ότι η δουλειά σας δεν έχει νόημα, αντί να προσπαθήσετε να διασκεδάσετε συγκεκαλλυμένα, βρείτε τρόπους να ενισχύσετε την αίσθηση ύπαρξης στόχου, κάνοντας ίσως μαθήματα ή ανακαλύπτοντας νέες ευκαιρίες.

Περιορίστε την ψηφιακή σας ύπαρξη

Αν αισθάνεστε πλήξη και συγκρίνετε τον εαυτό σας με το κοινωνικό σας δίκτυο μπορεί να αισθανθείτε ακόμα χειρότερα.

Η περιήγηση στα social media δεν σας βοηθά να εστιάζετε στο πλούσιο συναίσθημα που προκύπτει από το να αντιμετωπίζετε την πραγματική ζωή.

Αν έχετε την επιλογή να παρακολουθήσετε τένις ή να παίξετε το συγκεκριμένο άθλημα, πιθανόν θα θεωρήσετε το παιχνίδι πιο συναρπαστικό

‘Οσο περισσότερο δραστήριος είστε στη ζωή σας τόσο λιγότερο θα αισθάνεστε παθητικά συγχυσμένος. Βγείτε από το διαδίκτυο και από το σπίτι.

Μην ενεργείτε σαν να πλήττετε

Το να κοιτάτε την ώρα επίμονα, το να λυπάστε τον εαυτό σας, το να παραπονιέστε και να αφήνετε τη ματιά σας να περιπλανάται δεν είναι λύση. Είναι πρόβλημα. Αν βρεθείτε στην πιο συναρπαστική δραστηριότητα και επιλέξετε πληκτικές δράσεις θα βαρεθείτε. Η πλήξη δεν είναι απλώς συναίσθημα- είναι ομάδα δράσεων.

Πειραματιστείτε με αυτό. Αντί να γλιστράτε από το κάθισμά σας την ώρα της σύσκεψης, καλό είναι να δράσετε με πάθος και να συμμετάσχετε ενεργά. Προσέξτε πώς αισθάνεστε σε σύγκριση με την αίσθηση ότι κοντεύετε να αποκοιμηθείτε στην καρέκλα. Θα αισθανθείτε γεμάτοι ζωή.

Κοιμηθείτε επαρκώς

Μπορεί ενδεχομένως να μπερδέψετε την πλήξη με την κούραση. Είναι δύσκολο να αισθάνεστε αφοσιωμένος αν νιώθετε εξάντληση. Αντί να μπείτε στο φαύλο κύκλο του να αισθάνεστε πλήξη και να καταφεύγετε σε διασκέδαση τα βράδια, κοιμηθείτε. Σκεφτείτε τι μπορεί να πετύχετε την επόμενη παρά να εγκλωβιστείτε στη σκέψη για το πώς θα περάσετε το βράδυ.

Να θυμάστε πως στιγμές πλήξης υπάρχουν

Καθώς προχωράτε προς σημαντικούς στόχους θα αντιμετωπίσετε στιγμές που δεν θα είναι τόσο συναρπαστικές.

Αν θυμόμαστε ότι οι βαρετές στιγμές δημιουργούν μια πλούσια ζωή μπορεί να μην παραιτηθείτε πριν φτάσετε κάπου καλά. Φανταστείτε την προσπάθεια του μαραθωνοδρόμου αλλά και την ικανοποίηση που νιώθει στη γραμμή του τερματισμού.

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο