Αυτοπεποίθηση είναι να αισθάνεστε καλά για αυτό που είστε. Κάντε μια λίστα με πράγματα στα οποία είστε καλοί. Μπορείτε να προσθέσετε πράγματα που θα θέλατε να είστε καλύτεροι σε αυτά και στη συνέχεια να βρείτε τρόπους να το πετύχετε. Όταν αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας, όριο είναι ο ουρανός.

Ρούχα

Πολλές φορές η μόνη διαφορά μεταξύ δυο μαρκών ρούχων είναι η τιμή. Δεν έχει σημασία τι φοράτε αλλά πώς το φοράτε- με καλύτερη την αυτοπεποίθηση. Όταν βλέπετε μια διαφήμιση με τον αγαπημένο σας σταρ ρωτήστε τον εαυτό σας. ‘’Μου αρέσει πράγματι ή το θέλω επειδή το έχει κάποιος διάσημος’’;

Τα αθλήματα πρέπει να ψυχαγωγούν όχι να δημιουργούν στρες

Τα ομαδικά αθλήματα είναι καλός τρόπος να κάνετε φίλους και να είστε σε φόρμα. Ωστόσο, η νίκη δεν θα πρέπει να είναι πάντα ο στόχος. Η βελτίωση, η πρακτική και η ψυχαγωγία είναι πιο σημαντικά. Αν κάνετε λάθη και η ομάδα σας θυμώσει μαζί σας και σας ενοχλεί μιλήστε στον γονέα σας. Μαζί μπορείτε να σκεφτείτε κάποιο σχέδιο. Αν δεν λαμβάνετε μέρος σε ομαδικά αθλήματα δοκιμάστε γκολφ, καράτε ή τένις.

Συνηθίζοντας τα γυαλιά

Αν έχετε πρόβλημα να διαβάσετε ή να δείτε τον πίνακα μπορεί να χρειάζεστε γυαλιά. Πολλά παιδιά φορούν γυαλιά και είναι καλό να μην αναγκάζονται να κάθονται στην πρώτη σειρά ή να πασχίζουν να δουν. Μη νιώθετε άβολα για τα γαλιά σας. Μπορείτε να διαλέξετε ωραίους σκελετούς και σύντομα θα συνηθίσετε τη νέα σας εμφάνιση. Μπορούν να θελήσουν και οι φίλοι σας να δοκιμάσουν τα γυαλιά σας.

Μαθαίνοντας με οποιαδήποτε ταχύτητα

Υπάρχουν πιθανότητες, εσείς ή άλλα παιδιά στην τάξη να μη μαθαίνετε όλα τα μαθήματα με τον ίδιο τρόπο. Ορισμένα παιδιά μπορεί να έχουν πρόβλημα προσοχής, προβλήματα να ακούν ή να διαβάζουν. Μπορεί ενδεχομένως να μαθαίνουν τόσο γρήγορα που να βαριούνται με αυτό που διδάσκει ο δάσκαλος. Συνειδητοποιώντας ότι όλοι μαθαίνουμε με διαφορετικές ταχύτητες και έχουμε διαφορετικά δυνατά σημεία είναι πιο εύκολο να καταλάβουμε γιατί εσείς- ή άλλοι μαθητές- χρειάζεστε περισσότερο χρόνο να τελειώσετε ορισμένα μαθήματα.

Το υγιές έρχεται σε όλα τα σχήματα και τα μεγέθη

Είναι πιο σημαντικό να είστε υγιείς παρά σε ένα συγκεκριμένο μέγεθος-ψηλός, λεπτός, κοντός ή μυώδης. Τα μοντέλα ή οι ηθοποιοί που βλέπετε στις φωτογραφίες σπάνια είναι έτσι στην πραγματικότητα. Καθώς μεγαλώνετε το σώμα σας αλλάζει. Αν ανησυχείτε για την εμφάνιση ή το βάρος σας μιλήστε στους γονείς σας, σε έναν φίλο ή κάποιον έμπιστο. Θα σας βοηθήσει να δείτε ότι είστε πολύ καλά όπως είστε και μπορείτε να σχεδιάσετε τρόπους να είστε πιο υγιείς μαζί.

Σιδεράκια

Μην ανησυχείτε αν πρέπει να φορέσετε σιδεράκια. Πολλά παιδιά φορούν. Σύντομα θα έχετε υπέροχα, ίσια δόντια. Μπορεί να μοιάζει ότι θα τα φοράτε μια ζωή, αλλά αξίζουν τον κόπο.

Οι φακίδες είναι επιφανειακές

‘Ενας από τους τρόπους που οι άνθρωποι διαφέρουν μεταξύ τους είναι το χρώμα του δέρματος. Αν έχετε ανοιχτόχρωμο δέρμα και μάτια μπορεί να έχετε φακίδες στο πρόσωπο και τα χέρια. 

Οι φακίδες δεν είναι επιβλαβείς. Μπορούν να αποκτήσουν πιο ανοιχτό χρώμα καθώς μεγαλώνετε ή όταν δεν είστε πολύ εκτεθειμένοι στον ήλιο.

Πώς να αντιμετωπίσετε τα πειράγματα

Μπορεί να σας πειράξουν τα άλλα παιδιά αν δουν τη μητέρα σας να σας φιλά στη στάση του σχολικού λεωφορείου ή σε κάποια άλλη περίσταση. Σχεδόν όλοι γίνονται δέκτες πειραγμάτων σχετικά με οτιδήποτε.
Σκοπός είναι να μάθετε να είστε ατάραχοι, καθώς ο θυμός δίνει δύναμη στον άνθρωπο που σας πείραξε.
Πολλά παιδιά πειράζουν επειδή είναι δυστυχισμένα ή επειδή δεν αισθάνονται καλά. Την επόμενη φορά γελάστε, πείτε ‘’και λοιπόν;’’ ή απομακρυνθείτε.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσα βήματα την ημέρα πρέπει να κάνουν όσοι έχουν γενετική προδιάθεση για να αποφύγουν την παχυσαρκία [μελέτη]
Καταδικάστηκαν ιδιοκτήτες Γηροκομείου για τον θάνατο 66χρονου τετραπληγικού
Προκαλεί ο ιός των κονδυλωμάτων πρόβλημα στην καρδιά;