Φοβάστε μην κολλήσετε κάτι όταν κάνετε έρωτα;
Έχετε δικαιολογημένο λόγο να φοβάστε.
Το να έχουμε σεξουαλικές σχέσεις είναι φυσιολογικό και υγιές. Αλλά υπάρχουν και περισσότερα από τριάντα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Ένας στους τέσσαρες Αμερικανούς ηλικίας 15-55 ετών μπορεί να κολλήσει ένα ή περισσότερα από αυτά τα νοσήματα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ενώ λίγα από αυτά τα νοσήματα είναι απλώς δυσάρεστα, τα περισσότερα έχουν σοβαρές συνέπειες και απαιτούν ιατρική αντιμετώπιση. Μερικά μπορεί να προκαλέσουν στειρότητα.

Άλλα μπορεί να επηρεάσουν ένα έμβρυο κατά την ανάπτυξή του ή μετά τη γέννηση. Μερικά αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου και άλλα όπως η ηπατίτιδα Β, η σύφιλη και το AIDS μπορεί να σας σκοτώσουν. Κανείς δεν έχει ανοσία στις σεξουαλικά μεταδιδόμενες φλεγμονές Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι έχουν κάποιο νόσημα, είτε γιατί δεν αντελήφθησαν τα συμπτώματα, είτε γιατί δεν είχαν συμπτώματα. Πολλοί άνθρωποι δεν γνώριζαν ότι έχουν μολυνθεί μέχρι που έπαθαν σοβαρές και συχνά μόνιμες βλάβες ή μέχρι που κόλλησαν την φλεγμονή στον σύντροφό τους.
- Γνωρίζετε πως πρέπει να μιλήσετε εάν μολυνθείτε;
- Γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε;
- Γνωρίζετε πως να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους συντρόφους σας;

Εάν εσείς ή ο σύντροφός σας έχει στα γεννητικά του όργανα κάποια από τα παρακάτω συμπτώματα, πηγαίνετε σε έναν ειδικό γιατρό.
Δύσοσμα υγρά από τον κόλπο, το πέος, ή το ορθό- αίμα -φυσαλίδες- δοθιήνες-αδένες -τραχηλίτιδα -έλκη - όγκους-αλλεργικό εξάνθημα-φαγούρα- πόνο- πολύποδες- πύων- πληγές- πρήξιμο- ευαισθησία-κολπική μυκητίαση-αλλαγές στην ούρηση- ελιές. Μερικά συμπτώματα αυτών των νοσημάτων μοιάζουν με εκείνα άλλου είδους φλεγμονών . Αυτά μπορεί να μην εμφανίζονται στα γεννητικά όργανα αλλά είναι σοβαρά και σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία σας, είτε είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα είτε όχι. Ζητήστε ιατρικές συμβουλές εάν κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα επιμένει.

Ελάττωση της όρεξης -αρθραλγίες-διαταραχές των κενώσεων -ρίγη- βήχας- διάρροια- κόπωση-αλλαγή του χρώματος στο δέρμα- αίσθημα εξάντλησης -πυρετό-γενική αδυναμία- απώλεια μαλλιών -ναυτία-νυχτερινές εφιδρώσεις-πρήξιμο αδένων-διαταραχές στην όραση απώλεια βάρους, η οποία είναι ταχεία, σταθερή και ανεξήγητη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα
ΕΜΑ: Θετική γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας κυκλοφορίας σε 8 φάρμακα - Ποια είναι
Αιμορροφιλία Α: Θετική γνωμοδότηση  για θεραπεία από την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση