Διαδικτυακή Ημερίδα, με θέμα: «Η αναζήτηση ως δικαίωμα- Η Σύγχρονη Πραγματικότητα με τη συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού» πραγματοποιεί στις 23 Απριλίου 2021, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Τομέας Αναζητήσεων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Την κήρυξη των εργασιών της ημερίδας θα κάνει ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας. 

Η σύγχρονη πραγματικότητα, πόλεμοι, προσφυγιά, μετανάστευση, κλιματική αλλαγή, φυσικές καταστροφές, επιδημίες και όχι μόνο, παραμένει απειλητική. Λίγα λεπτά αρκούν για να χαθούν οι άνθρωποι και τα ίχνη τους, ευπαθείς και ανήλικοι να μείνουν μόνοι. Συμμεριζόμενος τον πόνο και τις ανάγκες όσων αναζητούν αγαπημένα τους πρόσωπα και με σεβασμό στην αποστολή του και τη μακρά του δέσμευση στο κοινό Δικαίωμα στην οικογενειακή συνοχή, ο Ε.Ε.Σ., από το 1915, στέκεται αλληλέγγυος στο πλευρό εκείνων που αγωνιούν για την τύχη των δικών τους, βοηθώντας τους να μάθουν νέα τους και στηρίζοντας τους για όσο χρειαστεί.

Σήμερα, συνεχίζει και ενδυναμώνει τις προσπάθειές του προς την κατεύθυνση αυτή. Αυτό είναι και το κεντρικό μήνυμα της διαδικτυακής ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Προέδρου του Ε.Ε.Σ., Dr Αντώνιου Αυγερινού, με θέμα:«Η αναζήτηση ως δικαίωμα -Η Σύγχρονη Πραγματικότητα με τη συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού», στις 23 Απριλίου 2021 και ώρες 11:00 – 14:00.

Στην εν λόγω ημερίδα, θα μετέχουν με εισηγήσεις, πέρα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης που έχει και την αιγίδα της εκδήλωσης, εκπρόσωποι του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού, της  Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Τα θέματα της ημερίδας προσβλέπουν στην πλαισίωση και στην κατανόηση της Σύγχρονης Πραγματικότητας στις Αναζητήσεις, καθώς και στην εξέταση Ειδικών Θεμάτων που άπτονται της Εξαφάνισης της Αναζήτησης και της Διακοπής Επικοινωνίας, με έμφαση στους μετακινούμενους πληθυσμούς.

Για τη συμμετοχή σας ακολουθήστε το link: https://events.confio.gr/ees-anazitisi-23-4/

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα