Την άποψη ότι το εμβόλιο της AstraZeneca δεν πρέπει να χορηγηθεί στους 30άρηδες, εξέφρασε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Alpha 98,9.

"Aυτό για μένα είναι λίγο πρόβλημα. Πρέπει να εμβολιαστούν οι 30άρηδες, αλλά το ΑstraΖeneca οι περισσότερες χώρες του κόσμου που το έχουν εγκρίνει είναι για μετά τα 55", είπε και αναρωτήθηκε:

"Είναι θέμα και δεν ξέρω γιατί η Πολιτεία και η Επιτροπή το έκαναν αντίστροφα από ότι το έκανε ο υπόλοιπος κόσμος", ενώ τόνισε ότι έπρεπε να "ενθαρρυνθεί ο εμβολιασμός με την AstraZeneca μετά τα 50. Αφού έχουμε επάρκεια αυτού του εμβολίου έπρεπε να το χορηγήσουμε στους άνω των 50".

Η καθηγήτρια εξέφρασε επίσης την άποψη ότι το άνοιγμα των δραστηριοτήτων θα μειώσει τους συνωστισμούς.

"Πραγματικά ελπίζω ότι θα δούμε μείωση και ότι το άνοιγμα θα δημιουργήσει ευκαιρίες για τους ανθρώπους να μη συνωστίζονται φτάνει να συστρατευτούμε όλοι συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων και των ιδιοκτητών καταστημάτων ώστε να τηρηθούν όσο γίνεται περισσότερο τα μέτρα", είπε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας.

Αναφερόμενη στο πασχαλινό τραπέζι, τόνισε πως "αυτό το περί εννέα ατόμων, ποτέ δεν το κατάλαβα. Δεν ξέρω από πού προκύπτει αυτός ο αριθμός. Γιατί εννέα και όχι έξι ή οκτώ ή όχι δέκα";

Χαρακτήρισε "επικίνδυνη" τη μετακίνηση στα χωριά το Πάσχα, αν επιτρεπόταν, επισημαίνοντας πως "ο τρόπος μετακίνησης, κυρίως για τα μέσα μεταφοράς, μπορεί να δημιουργούσε πρόβλημα. Αυτοί που θα πήγαιναν με το αυτοκίνητό τους και θα έκαναν Πάσχα σε εξωτερικούς χώρους, δεν νομίζω πως θα προσέθετε κίνδυνο".

Αναφερόμενη στην εστίαση, τόνισε: "Το έλεγα από καιρό ότι το βλέπω σαν θετικό μέτρο. Να το μετατρέψουμε από πρόβλημα σε ευκαιρία", ενώ πρότεινε τη διενέργεια pcr test στους εργαζόμενους του κλαδου, μια φορά την εβδομάδα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα