Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το σκέυασμα Efmody της φαρμακευτικής εταιρείας Diurnal με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, για τη θεραπεία της συγγενούς υπερπλασίας των επινεφριδίων.

Η  συγγενής υπερπλασία των επινεφριδίων είναι μια σπάνια πάθηση που προκαλείται από την ανεπάρκεια ενζύμων των επινεφριδίων, η οποία απαιτείται για την παραγωγή της επινεφριδιακής στεροειδούς ορμόνης κορτιζόλης.

Τα προβλήματα στην παραγωγή κορτιζόλης προκαλούν την υπερπαραγωγή ανδρικών στεροειδών ορμονών, που σημαίνει ότι η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε στειρότητα, ζητήματα κατά τη σεξουαλική ανάπτυξη, μικρό ανάστημα και αυξημένη θνησιμότητα.

Το Efmody είναι ένα παρασκεύασμα υδροκορτιζόνης σχεδιασμένο για ασθενείς που ζουν με την πάθηση.

«Το Efmody έχει αποδειχθεί ότι οδηγεί σε έλεγχο της νόσου και τα συνολικά δεδομένα δείχνουν βελτιωμένη ισορροπία ορμονών, η οποία θα παρέχει ένα καλά ανεκτό και πρακτικό θεραπευτικό σχήμα δύο φορές την ημέρα για αυτούς τους ασθενείς στους οποίους υπάρχει σημαντική ανεκπλήρωτη ανάγκη», δήλωσε η Nicole Reisch, καθηγήτρια ενδοκρινολογίας στο Ludwig- Maximilian-University Munich.

Η Diurnal έχει ήδη ξεκινήσει δραστηριότητες πρόσβασης στην αγορά, με την πρώτη εμπορική κυκλοφορία για το Efmody να αναμένεται το τρίτο τρίμηνο.

«Είμαστε ευτυχείς που έχουμε λάβει την ευρωπαϊκή έγκριση για το Efmody, ένα σημαντικό ορόσημο για τη Diurnal ως το δεύτερο προϊόν μας που λαμβάνει άδεια κυκλοφορίας», δήλωσε ο Martin Whitaker, διευθύνων σύμβουλος της Diurnal.

«Ανυπομονούμε να επεκτείνουμε το χαρτοφυλάκιο των επινεφριδίων με την ευρωπαϊκή κυκλοφορία του Efmody το τρίτο τρίμηνο του 2021 παράλληλα με το πρώτο μας προϊόν Alkindi, για να παρέχουμε θεραπεία σε ασθενείς με συγγενή υπερπλασία των επινεφριδίων, επιτρέποντας στην Diurnal να συνεχίσει να οδηγεί προς μια παγκόσμια κορυφαία επιχείρηση στον τομέα ενδοκρινολογίας," κατέληξε ο ίδιος.

Πηγές:
pharmatimes.com

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Θ Ψαλτοπούλου: Αύξηση περιστατικών καρκίνου σε νέες ηλικίες, ειδικά στο γαστρεντερικό
Να δοκιμάσω να παίρνω μικροδόσεις καφέ;
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα