Η αγορά διαχείρισης χρόνιων ασθενειών αναμένεται να αναπτυχθεί περαιτέρω μεταξύ του 2021 και του 2028. Σύμφωνα με την Data Bridge Market Research,  η αγορά αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 13,7% έως το 2028 φθάνοντας έτσι τα 591,09 εκατ. δολ. Ο αυξανόμενος επιπολασμός χρόνιων ασθενειών προβλέπεται ότι θα λειτουργήσει ως κινητήριος μοχλός για την αγορά διαχείρισης των χρόνιων ασθενειών.

Η διαχείριση της χρόνιας νόσου (CDM) είναι η συνεχής φροντίδα και η υποστήριξη ατόμων που επηρεάζονται από μια χρόνια κατάσταση υγείας. Η διαχείριση της χρόνιας νόσου βοηθά στη μείωση του κόστους της υγειονομικής περίθαλψης και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με χρόνιες παθήσεις, προλαμβάνοντας ή ελαχιστοποιώντας τις επιπτώσεις της νόσου μέσω της ολοκληρωμένης φροντίδας.

Όπως αναφέρεται, ο αυξανόμενος γηριατρικός πληθυσμός θα ενισχύσει την αγορά διαχείρισης χρόνιων ασθενειών. Ωστόσο, η έλλειψη προσβασιμότητας αναμένεται να συγκρατήσει τους ρυθμούς ανάπτυξης της αγοράς διαχείρισης χρόνιων ασθενειών.

Με βάση την ένδειξη της νόσου, η αγορά διαχείρισης χρόνιων ασθενειών χωρίζεται σε καρδιαγγειακά νοσήματα (CVD), διαβήτη, χρόνιες αποφρακτικές πνευμονικές διαταραχές (ΧΑΠ), αρθρίτιδα, άσθμα, καρκίνο και άλλα. Το 2021, το τμήμα καρδιαγγειακών παθήσεων (CVD) αναμένεται να κυριαρχήσει στην αγορά διαχείρισης χρόνιων ασθενειών λόγω του αυξανόμενου ποσοστού έγκαιρης διάγνωσης καρδιαγγειακών παθήσεων (CVD).

Η Γερμανία αναμένεται να κυριαρχήσει στην ευρωπαϊκή αγορά διαχείρισης χρόνιων ασθενειών λόγω της παρουσίας σημαντικών επιχειρηματικών παραγόντων  και της αυξημένης τεχνολογικής προόδου που παρατηρείται στην περιοχή.

Οι κυριότερες εταιρείες που ασχολούνται στην Ευρώπη με τη διαχείριση της χρόνιας νόσου είναι οι Koninklijke Philips NV, WellSky, Health Catalyst, Cognizant, Pegasystems Inc., Epic Systems Corporation, Hinduja Global Solutions Ltd., NXGN Management, LLC, Casenet, LLC, ExlServings Holdings, Inc., ScienceSoft USA Corporation, Allscripts Healthcare, LLC., Infosys Limited, IBM corporation και η IBM Corporation μεταξύ άλλων εγχώριων παικτών.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
170η Αποστολή Κινητών Ιατρικών Μονάδων στo Λαιμό Πρεσπών
Την επιστημονική κατάρτιση και το ήθος των επιστημόνων στη χώρα μας εξήρε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης
Ιστορικό καρκίνου αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νόσων σε ανθρώπους με υπέρταση [μελέτη]