Στις πιο συχνές νόσους παγκοσμίως συγκαταλέγεται το κοινό κρυολόγημα, το οποίο οδηγεί σε σημαντική νοσηρότητα, επιπλοκές και ημέρες χαμένες από εργασία και εκπαίδευση.

Το ανοσοποιητικό σύστημα έχει εξελιχθεί για να προστατεύει τον οργανισμό μας από ένα σύμπαν παθογόνων παραγόντων που εξελίσσονται συνεχώς. Μέσω των λειτουργιών του, το ανοσοποιητικό σύστημα συμβάλλει στην αντιμετώπιση τόσο των τοξικών όσο και των αλλεργιογόνων ουσιών. Δεν προκαλεί έκπληξη, επομένως, ότι το ανοσοποιητικό σύστημα χρησιμοποιεί μια πολύπλοκη σειρά προστατευτικών μηχανισμών για τον έλεγχο και εξάλειψη αυτών των ουσιών.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ενίσχυση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, η ELPEN κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά το almora PLUS® CISTUS COMPLEX εμπλουτίζοντας την ήδη επιτυχημένη σειρά προϊόντων almora PLUS®. Το almora PLUS® CISTUS COMPLEX είναι ένα σύγχρονο συμπλήρωμα διατροφής με καινοτόμο και μοναδική σύνθεση που περιέχει 4 συστατικά φυσικής προέλευσης, το Cistus creticus, το βασιλικό πολτό, τον ψευδάργυρο και το σελήνιο. Πρόκειται για συστατικά που εμφανίζουν αντιϊκή και αντιβακτηριακή δράση, καθώς και ευεργετικά οφέλη για τη θωράκιση του οργανισμού.

Η ανάπτυξη του almora PLUS® CISTUS COMPLEX πραγματοποιήθηκε μετά από ενδελεχή μελέτη του Cistus creticus (Λαδανιά), το οποίο συνδυάστηκε με άλλα φυσικά συστατικά και ιχνοστοιχεία. Το κρητικό αυτό βότανο είναι γνωστό από την αρχαιότητα ως φαρμακευτικό φυτό. Η ευεργετική του δράση τεκμηριώνεται από σύγχρονες εργαστηριακές μελέτες που αποδεικνύουν τη συμβολή του στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος έναντι των εποχικών ιογενών και βακτηριακών λοιμώξεων, καθώς και στη βελτίωση των συμπτωμάτων τους. Η θετική επίδραση του Cistus creticus αποδίδεται στην υψηλή περιεκτικότητα του εκχυλίσματός του σε πολυφαινόλες.

To almora PLUS® CISTUS COMPLEX περιέχει επίσης Βασιλικό Πολτό, μια από τις πιο γνωστές υπερτροφές, που παράγεται από τις μέλισσες. Το συγκεκριμένο συστατικό αποτελεί πηγή πρωτεϊνών, αμινοξέων, λιπιδίων, βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων, ενώ παρουσιάζει  και ισχυρή αντιβακτηριακή δράση έναντι του χρυσίζοντα σταφυλόκοκκου και του E.coli.

Στη σύνθεσή του περιλαμβάνει επίσης Ψευδάργυρο και Σελήνιο, συστατικά που συμβάλλουν στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος και την προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.

Το almora PLUS® CISTUS COMPLEX αποτελεί ήδη την Νο1 επιλογή προτίμησης των καταναλωτών για την ενίσχυση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος. Μάλιστα, το 2021 κέρδισε το Χρυσό Βραβείο, στα Βραβεία Κοινού Iatronet «Υγεία και Ομορφιά 2021» όπου αναδείχθηκε μεγάλος νικητής μέσα από την on-line ψηφοφορία του κοινού.

Το almora PLUS® CISTUS COMPLEX κυκλοφορεί από την Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία ELPEN, η οποία αποτελεί συνώνυμο του αξιόπιστου Ελληνικού Φαρμάκου εδώ και 56 χρόνια. Η σειρά συμπληρωμάτων διατροφής almora PLUS® καταγράφει άλλωστε περισσότερα από 40 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική αγορά, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη κάθε ελληνικής οικογένειας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και τη σειρά almora PLUS® μπορείτε να βρείτε εδώ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Τουρισμός" υποβοηθούμενης αυτοκτονίας στις ΗΠΑ
Προκαλεί ΔΕΠΥ και αυτισμό η παρακεταμόλη στην εγκυμοσύνη; [μελέτη]
Στον ορίζοντα εξέταση αίματος για την έγκαιρη διάγνωση της πολλαπλής σκλήρυνσης