Τη Δευτέρα 11-13 Οκτωβρίου 2021, θα πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη γηριατρική συνάντηση για τα ελληνικά δεδομένα δια ζώσης αλλά και online!

Οι πόρτες του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ανοίγουν για να υποδεχτούμε όλοι μαζί για 3 ημέρες, την ακαδημαϊκή κοινότητα και τους ομιλητές και συμμετέχοντες του 17ου Συνεδρίου της Πανευρωπαϊκής Γηριατρικής Εταιρείας-European Geriatric Medicine Society- EuGMS "Growing old in better health. Building Synergies across Europe" https://eugms2021.com/

Οι εγγεγραμμένοι σύνεδροι από 36 διαφορετικές χώρες, ξεπέρασαν ήδη τους 800 με φυσική παρουσία ενώ άλλοι 750 θα παρακολουθήσουν το συνέδριο διαδικτυακά.

Η σημαντική αυτή διοργάνωση εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια γνωστοποίησης της Γηριατρικής στον Ελληνικό ιατρικό κόσμο.

Tο τελευταίο έχει ιδιαίτερη σημασία, μιας και η Γηριατρική δεν είναι επισήμως αναγνωρισμένη στην Ελλάδα ως ιατρική ειδικότητα (σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη). o Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γηριατρικής https://www.eugms.org/ για την περίοδο 2020-2021 είναι ο καθηγητής Γηριατρικής και Παθολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Νανσύ, Γαλλίας, κ. Αθανάσιος Μπενέτος. Ο κ. Μπενέτος, είναι Έλληνας του εξωτερικού και παράλληλα με τα νοσοκομειακά και ερευνητικά καθήκοντά του στην Γαλλία τα τελευταία 35 χρόνια, έχει εργαστεί σθεναρά για την ανάδειξη της Γηριατρικής στην Ελλάδα, και ειδικά στην εκπαίδευση νέων Ελλήνων ιατρών σε θέματα Γηριατρικής με ευρωπαϊκά κριτήρια.

Η εξαιρετική σημασία της εξειδικευμένης ιατρικής αντιμετώπισης των ηλικιωμένων συμπολιτών μας έχει αναδειχθεί ακόμα περισσότερο τα τελευταία χρόνια, με την έλευση της πανδημίας COVID 19 αλλά και με τη δημογραφική γήρανση του ελληνικού πληθυσμού. Η ανοιχτή συζήτηση με ενδιαφερόμενα μέρη της πολιτικής και ακαδημαϊκής σκηνής της χώρας έχει ήδη ξεκινήσει μέσω του προτεινόμενου σχεδίου δράσης που εκπονήσαμε ως ομάδα εργασίας ΕΕΜΕΓ (Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Γήρανσης) για την  ανάπτυξη της γηριατρικής στην Ελλάδα, τόσο ενόψει όσο και κατά την επόμενη μέρα της διοργάνωσης του μεγάλου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου στη χώρα μας και μπορεί να κάνει τη θετική διαφορά στην ποιότητα περίθαλψης των ευπαθών ηλικιωμένων μας.

Στην Τελετή Έναρξης του συνεδρίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί, την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου στις 14.00, θα μιλήσουν ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης και μέλη της πολιτικής ηγεσίας καθώς και ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αθηναίων, κ. Εμμ. Καλαμπόκας, δηλώνοντας δημόσια την στήριξή τους στην προσπάθειά μας να βελτιώσουμε την ιατρική περίθαλψη των μεγαλύτερων ατόμων στην Ελλάδα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις πως η ζωή δεν έχει νόημα
ΕΜΑ: Θετική γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας κυκλοφορίας σε 8 φάρμακα - Ποια είναι
Αιμορροφιλία Α: Θετική γνωμοδότηση  για θεραπεία από την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση