Σύμφωνα με το Coherent Market Insights, η παγκόσμια αγορά ενεργών φαρμακευτικών συστατικών εκτιμάται ότι θα αντιπροσωπεύει 303,3 δισ. δολ. σε αξία μέχρι το τέλος του 2028.

Τα περισσότερα από τα ενεργά συστατικά που χρησιμοποιούνται στα σύγχρονα φάρμακα είναι χημικές ενώσεις που παράγονται από τον άνθρωπο. Ένα δραστικό συστατικό μπορεί επίσης να είναι μια φυσική ένωση.

Η αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης χρόνιων ασθενειών αναμένεται να οδηγήσει στην ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς ενεργών φαρμακευτικών συστατικών κατά την περίοδο πρόβλεψης.

Ο αριθμός των περιπτώσεων χρόνιων ασθενειών όπως η υπέρταση, ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα (CVD) έχει αυξηθεί σημαντικά με την πάροδο των ετών. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), το 2018, περίπου 9,6 εκατ. άνθρωποι πέθαναν λόγω καρκίνου με πάνω από 300.000 νέες περιπτώσεις να διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο σε παιδιά ηλικίας 0-19 ετών σε όλο τον κόσμο.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, περίπου 17,9 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από καρδιαγγειακά νοσήματα παγκοσμίως. Επίσης, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), στις ΗΠΑ, αναφέρει ότι το 2020, περίπου 108 εκατ. άνθρωποι είχαν υπέρταση.

Τα API είναι βασικό μέρος οποιουδήποτε φαρμάκου που παράγει τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα και, ως εκ τούτου, έχει γίνει μάρτυρας υψηλής ζήτησης σε όλη τη βιομηχανία της υγειονομικής περίθαλψης και της φαρμακευτικής βιομηχανίας.

Η αυξανόμενη εστίαση στην ιατρική ακριβείας αναμένεται επίσης να ενισχύσει την παγκόσμια αγορά ενεργών φαρμακευτικών συστατικών κατά την προβλεπόμενη περίοδο.
Η ιατρική ακριβείας χρησιμοποιεί τις πληροφορίες σχετικά με τα γονίδια ή τις πρωτεΐνες ενός ατόμου για την πρόληψη ή τη θεραπεία ασθενειών. Αυτά τα φάρμακα χρησιμοποιούνται συνήθως στη θεραπεία του καρκίνου για την κατανόηση συγκεκριμένων πληροφοριών σχετικά με τον όγκο σε ένα άτομο, τα σχέδια θεραπείας που θα ακολουθηθούν αλλά και την ανάλυση του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η θεραπεία. 

Η ταχεία ανάπτυξη της αγοράς βιο-ομοειδών μπορεί να παρουσιάσει προσοδοφόρες ευκαιρίες ανάπτυξης

Τα βιο-ομοειδή αναφέρονται σε ένα φάρμακο που είναι εξαιρετικά κοντά στη δομή και τη λειτουργία με τα βιολογικά φάρμακα. Τα βιολογικά φάρμακα παράγονται στο ζωντανό σύστημα, δηλαδή στα βακτήρια, στους ζυμομύκητες ή στα ζωικά κύτταρα. Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα των βιο-ομοειδών σε ασθενείς με φλεγμονώδη νόσο του εντέρου (IBD) είναι ότι το κόστος απόκτησης του φαρμάκου μειώνεται και ως εκ τούτου είναι λιγότερο ακριβά.

Οι αναδυόμενες αγορές μπορούν να προσφέρουν σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες σε μεγάλους παίκτες

Η φαρμακευτική βιομηχανία σε αναδυόμενες οικονομίες όπως η Ινδία, η Βραζιλία και η Κίνα γνώρισε ισχυρή ανάπτυξη στο πρόσφατο παρελθόν. Σύμφωνα με το India Brand Equity Foundation (IBEF), η εγχώρια φαρμακευτική αγορά της Ινδίας αναμένεται να φτάσει τα 64 δισ. δολ. έως το 2024, από 42 δισ. δολ. το 2021. 

Γεωγραφικά, η Βόρεια Αμερική αναμένεται να σημειώσει σημαντική ανάπτυξη στην παγκόσμια αγορά ενεργών φαρμακευτικών συστατικών κατά την περίοδο πρόβλεψης. Αυτό οφείλεται στην αυξανόμενη επιδημιολογία του καρκίνου και στην άνοδο των κρουσμάτων ασθενειών που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής στην περιοχή. Επιπλέον, η αύξηση των δραστηριοτήτων σε Ε&Α αναμένεται να τονώσει την ανάπτυξη της περιφερειακής αγοράς στο εγγύς μέλλον.

Η Ευρώπη αναμένεται να σημειώσει ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης, λόγω της αύξησης της χρηματοδότησης της έρευνας και της ταχείας ανάπτυξης της βιοφαρμακευτικής βιομηχανίας σε ολόκληρη την περιοχή. Επιπλέον, οι αυξανόμενες δαπάνες για την υγειονομική περίθαλψη αναμένεται να προωθήσουν την ανάπτυξη της περιφερειακής αγοράς κατά την προβλεπόμενη περίοδο.

Σημαντικές εταιρείες που συμμετέχουν στην παγκόσμια αγορά ενεργών φαρμακευτικών συστατικών είναι η Aurobindo Pharma, η Sun Pharmaceutical Industries Ltd, η Teva Pharmaceutical Industries Ltd, η Mylan NV, η Pfizer Inc., η Dr. Reddy's Laboratories Ltd, η Novartis AG, η Boehringer Ingelheim GmbH και η BASF SE.

Οι βασικές εταιρείες επικεντρώνονται στη σύναψη στρατηγικών συμφωνιών, προκειμένου να διευρύνουν την παρουσία τους στην αγορά. Για παράδειγμα, τον Απρίλιο του 2021, η Novartis AG σύναψε συμφωνία με τη Roche για την παραγωγή συστατικών για το Tocilizumab της Roche, το οποίο ενδείκνυται για ασθενείς με COVID-19.

Πηγές:
https://finance.yahoo.com

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς να φροντίσουμε την  ψυχική μας υγεία το Πάσχα
Πάσχα: Συνήθη λάθη που προκαλούν προβλήματα υγείας
Ο διπλός "Μαραθώνιος" των παιδιάτρων της Β. Ελλάδας με...τερματισμό τη Μαδαγασκάρη