Το θέμα των ελλείψεων δεν είναι τωρινό αλλά μετρά πάρα πολλά χρόνια. Απλώς την τελευταία διετία με τον Κορωνοϊό επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο, εκμεταλλευόμενοι κάποιοι το γεγονός ότι όλοι έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στην πανδημία, που όμως δεν είναι ο μόνος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Ετσι, σήμερα εκτιμάται ότι οι ελλείψεις στην Ελλάδα έχουν ξεπεράσει άνετα τις 300. Εξέλιξη που δεν αφορά μόνο τη χώρα, αλλά όλο τον κόσμο. 

Ερχόμενοι στα δικά μας, κάποιοι αναρωτιούνται γιατί δεν έχει ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα διασύνδεσης μεταξύ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του ΕΟΦ προκειμένου ο δεύτερος να ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για τις ελλείψεις που υπάρχουν στην αγορά, ταλαιπωρώντας χιλιάδες ασθενείς που δεν μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακά τους. Οι εκπρόσωποι του φαρμακευτικού κλάδου, δηλώνουν έτοιμοι για αυτοί τη διασύνδεση εδώ και 1 χρόνο, ίσως και περισσότερο. 

Χρειάζονται κονδύλια για τη διασύνδεση; Μπα! Μήπως το να φανούν οι πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος αλλά και οι υπαίτιοι θα έχει κόστος; Ω! Ναι... Κάτι μου λέει ότι η προαναφερθείσα λύση θα εφαρμοστεί το αμέσως προσεχές διάστημα, μετά από άνωθεν (και του αρμόδιου Υπουργείου), εντολή!

Για να δούμε...