Η Νέα Υόρκη ανέβασε το επίπεδο συναγερμού για τον Covid-19 από μέτριο σε υψηλό, εν μέσω αυξανόμενης πίεσης στο σύστημα υγείας, γράφει το Blοomberg. 

Οι νέες οδηγίες συμβουλεύουν τους Νεοϋορκέζους να φορούν μάσκα σε όλους τους δημόσιους εσωτερικούς χώρους και σε πολυσύχναστους εξωτερικούς χώρους. Μόλις χτες Δευτέρα ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς δήλωνε ότι απέχουμε από το σημείο να επανέλθει η γενική χρήση μάσκας.

Τα επίπεδα συναγερμού λαμβάνουν υπόψη τα κρούσματα, τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και το ποσοστό κλινών που αντιστοιχούν σε ασθενείς Covid-19. Στις αρχές Μαΐου, η πόλη πέρασε από τη χαμηλή στη μέτρια κατάσταση συναγερμού, ξεπερνώντας τα 200 κρούσματα ανά 100.000 άτομα επί επταήμερο.

Το υψηλό επίπεδο συναγερμού πυροδοτείται όταν οι νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία για επτά συνεχείς ημέρες ξεπερνούν τις 10 ανά 100.000 κατοίκους και το ποσοστό των κλινών Covid υπερβαίει το 10%, σύμφωνα με τις οδηγίες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Οι νέες εισαγωγές ήταν 9,8 ανά 100.000 και από τις 13 Μαΐου αυξήθηκαν, ενώ ασθενείς Covid καταλαμβάνουν το 4,14% των κλινών.

Ο Ashwin Vasan, επίτροπος Υγείας της πόλης, εκτίμησε ότι ότι η κορύφωση του τρέχοντος κύματος δεν αναμένει να διαρκέσει πολύ εφόσον οι κάτοικοι ακολουθήσουν τις οδηγίες.

Πηγές:
euro2day