Δεν σταματά η άνοδος τιμών στο σουβλάκι, με τις τελευταίες ανατιμήσεις να επιβεβαιώνουν τους φόβους καθώς το τυλιχτό ξεπέρασε και τα €4 το ένα! 

Οι ανατιμήσεις στο σουβλάκι ξεκίνησαν τον Μάρτιο, αλλά σύμφωνα με σχετική έρευνα του Pricefox, για τον Ιούνιο προκύπτουν νέα υψηλά επίπεδα τιμών. Ενδεικτικά η μέση τιμή στη χώρα για ένα τυλιχτό ανέβηκε από €2,5 το 2021, σε €3,5 τον Ιούνιο του 2022, με τις τιμές σε συγκεκριμένες γειτονιές να ξεπερνούν και τα €4.

Το τυλιχτό με κοτόπουλο κινείται σε τιμές από €1,85 έως €5,80, το τυλιχτό με χοιρινό από €1,85 έως €5,90 ευρώ, το τυλιχτό με μπιφτέκι από €1,9 έως €5,7 και το τυλιχτό με ντονέρ από €2,9 έως €4,5 το ένα. Παρατηρούνται μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές, με την τιμή για ένα τυλιχτό να έχει ξεπεράσει και την εξωφρενική τιμή των €5 το ένα!

Αττική

Ιδιαίτερα αλμυρό το τυλιχτό στην Αττική, με τη μέση τιμή να έχει εδραιωθεί πλέον στα €3,5 το ένα. Το πιο ακριβό τυλιχτό φιγουράρει στα €5,9 στη γειτονιά του Κολωνακίου. Σε Ομόνοια, Ίλιον και Αχαρνές, οι καταναλωτές μπορούν να βρουν τις χαμηλότερες τιμές, οι οποίες προς το παρόν στις περιοχές αυτές κινούνται στο €1,9 κατά μέσο όρο.


Στα Μελίσσια, τα πιο ακριβά τυλιχτά, με τη μέση τιμή να κυμαίνεται στα 3,71 ευρώ το ένα. Ακολουθούν με μικρή διαφορά τα Βριλήσσια. Την 5άδα της ακρίβειας στο τυλιχτό κλείνουν Γλυφάδα, Κολωνάκι και Νέα Ερυθραία, με μέσες τιμές στο τυλιχτό άνω των €3,70. Στον αντίποδα, στο Κερατσίνι θα βρει κανείς τις πιο χαμηλές μέσες τιμές σε τυλιχτό, στα 2 ευρώ, με τις γειτονιές σε Παλαιό Φάληρο, Γκάζι, Σταθμό Λαρίσης και Ομόνοιας να διατηρούν μέσες τιμές κάτω των €2,8 το τυλιχτό.

Θεσσαλονίκη

Ακόμη πιο καυτές οι τιμές στη συμπρωτεύουσα, με τις ανησυχίες να επιβεβαιώνονται και τη μέση τιμή να έχει σκαρφαλώσει στα €3,54. Αν και το φθηνότερο τυλιχτό στην Θεσσαλονίκη κινείται σε καλύτερες τιμές από το αντίστοιχο στην Αθήνα, €1,4 στην Θεσσαλονίκη, οι Θεσσαλονικείς μπορεί να πληρώσουν σε τιμές Κολωνακίου το τυλιχτό, που φτάνει μέχρι και τα €5 το ένα.

Πάτρα

Συνεχίζεται το ράλι τιμών και στην Πάτρα, με τη μέση τιμή για το τυλιχτό να ξεπερνάει τον Ιούνιο τα €3 το ένα. Το φθηνότερο τυλιχτό στην Πάτρα κοστίζει €1,95, με το ακριβότερο να φιγουράρει στα €4,2.

Λάρισα

Στα ηνία της ακρίβειας και η Λάρισα, με το τυλιχτό να σερβίρεται σε μερικές γειτονιές ακόμη και στα 5 ευρώ το ένα. Από €2,9 ξεκινά η απόλαυση του τυλιχτού για τους Λαρισαίους, με τη μέση τιμή να έχει φτάσει πλέον πάνω από τα 3 ευρώ και συγκεκριμένα τα €3,14.

Βόλος

Σε πιο οικονομική λύση οδεύει το τσίπουρο για τους Βολιώτες, με το τυλιχτό να αγγίζει τον Ιούνιο ακόμη και τα €3,6. Η μέση τιμή για το τυλιχτό σκαρφάλωσε και για την περιοχή του Βόλου στα €3 το ένα.

Κρήτη

Με τα μεταφορικά κόστη να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, το κόστος στο τυλιχτό στην Κρήτη ξεπέρασε και τα €3,5, με τη μέση τιμή τις τελευταίες ημέρες να κινείται στα €3,62. Από €1,7 το φθηνότερο τυλιχτό στην Κρήτη, ενώ η τιμή φτάνει μέχρι και τα €5,5.

 

Πηγές:
euro2day