Την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξουν μέτρα μέσα στο καλοκαίρι, παρά την αύξηση των κρουσμάτων, εξέφρασε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας.

Μιλώντας στον Σκάι, ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε και στο θέμα των εμβολίων και της κάλυψης που παρέχουν έναντι των μεταλλάξεων. Τόνισε ότι προστατεύουν από τη βαριά νόσηση, αλλά έχουν λιγότερη προστασία ως προς τη μόλυνση στις τελευταίες παραλλαγές.

"Για τους άνω των 60 και τις ευάλωτες ομάδες, υπάρχει ισχυρή σύσταση να πάνε να το κάνουν. Αυτός που κινδυνεύει πρέπει να εμβολιαστεί. Η Επιτροπή Εμβολιασμών έχει πει ότι στην ηλικιακή κατηγορία 30 έως 59 ετών δεν υπάρχει κλινικό όφελος, αλλά μπορεί κάποιος να το κάνει", συμπλήρωσε. 

Σε ό,τι αφορά στη διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν αντιεμβολιαστές υγειονομικοί έξω από το σπίτι του, ο κ. Πλεύρης επανέλαβε ότι αυτοί που δεν εμβολιάζονται, δεν πρέπει να εργάζονται δε θα πρέπει να υπηρετούν στο ΕΣΥ και ότι όσο διαρκεί η πανδημία θα είναι σε αναστολή. 

Αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας στη χώρεα μας, είπε πως διαπιστώνεται μια αύξηση στις μολύνσεις, η οποία φαίνεται να σταθεροποιείται βδομάδα προς βδομάδα, ωστόσο δεν είναι στην κορύφωσή της.

"Είναι ακόμα δυναμική η εξέλιξή της. Είχαμε ξεκινήσει πριν 2 με 3 εβδομάδες με αύξηση 100% έως 120% και χθες ήταν στο 62%", δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ εξηγώντας τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων που καταγράφηκαν χθες, σχολίασε ότι έγιναν περίπου 180.000 τεστ. 

Επανέλαβε δε ότι αυτή τη στιγμή "τα κρούσματα ως κρούσματα δε μάς απασχολούν. Μάς απασχολούν αν αυτά μεταφέρονται σε νοσηλείες και κυρίως σε βαριές νοσηλείες", επισήμανε ο κ. Πλεύρης και τόνισε ότι ενώ αυξάνονται τα κρούσματα, οι διασωληνώσεις έχουν σταθεροποιηθεί

"Προφανώς και θα ανέβουν, αλλά είναι σε ένα χαμηλό επίπεδο και έχουμε αναπτύξει 600 κλίνες ΜΕΘ Covid", ανέφερε. Σε ό,τι αφορά στις απλές κλίνες ναι μεν υπάρχει αύξηση, αλλά παραμένει χαμηλή η πληρότητα

Πηγές:
Σκάι

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο