Πρόσφατες έρευνες του Dr. John Pezzuto και της ομάδας του από το New England University δείχνουν ‘’εκπληκτικό’’ αποτέλεσμα από την κατανάλωση σταφυλιών και ‘’αξιοσημείωτη’’ επίδραση στην υγεία και στη μακροζωία.

Ερευνα που δημοσιεύτηκε στο Foods, έδειξε ότι η πρόσθεση σταφυλιών σε ποσότητα σχεδόν 2 φλιτζανιών την ημέρα, σε διατροφή με πολλά λιπαρά, οδήγησε σε μείωση του λιπώδους ήπατος και επέκτεινε τα χρόνια ζωής.

Ο Pezzuto, δήλωσε ότι η έρευνα στα σταφύλια έδειξε αλλαγές στη γονιδιακή έκφραση-κάτι αξιοσημείωτο.

Η πρόσθεση σταφυλιών σε διατροφή με πολλά λιπαρά, επίσης αύξησε τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών γονιδίων και καθυστέρησε τον φυσικό θάνατο.

Aλλη έρευνα της ίδιας ομάδας που δημοσιεύτηκε στο Antioxidants, ανέφερε ότι η κατανάλωση σταφυλιών άλλαξε τη γονιδιακή έκφραση στον εγκέφαλο και είχε θετική επίδραση στη συμπεριφορά και τη σκέψη που είχαν υποστεί βλάβη από διατροφή με πολλά λιπαρά.

Τρίτη έρευνα του Dr. Jeffrey Idle που δημοσιεύτηκε στο Food & Nutrition, έδειξε ότι επιπλέον των αλλαγών στη γονιδιακή έκφραση, τα σταφύλια αλλάζουν επίσης τον μεταβολισμό.