Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, εμφανίστηκε την Πέμπτη αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, σχολίασε πρόσφατη δήλωση του καθηγητή Πνευμονολογίας Κωνσταντίνου Γουργουλιάνη, σύμφωνα με την οποία "οδεύουμε προς το τέλος της πανδημίας".

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ είπε ότι συμφωνεί, καθώς πλέον όλες οι υποπαραλλαγές της Όμικρον που έχουν επικρατήσει είναι περίπου σαν βαρύ κρυολόγημα και προκαλεί λοιμώξεις του άνω αναπνευστικού κι όχι πνευμονίες.

Ο κ. Εξαδάκτυλος υπογράμμισε ότι θα πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με τον κορωνοϊό, όπως μάθαμε να συμβιώνουμε και με την γρίπη.

Ερωτηθείς για το αν όλα αυτά οδηγούν και στην κατάργηση της υποχρεωτικότητας μέτρων και εμβολίων, είπε ότι το βασικότερο είναι να τηρούμε αυτονόητους κανόνες προστασίας που θα μας βοηθήσουν και αποδεσμευθούμε από ότι παραμένει υποχρεωτικό.

"Για παράδειγμα, δεν είναι ανάγκη να είναι υποχρεωτικό να φοράμε τη μάσκα όταν κάνουμε ένα ταξίδι με το αεροπλάνο. Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να το επιλέξουμε μόνοι μας", τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Πηγές:
ΑΝΤ1