Σε 69 έχουν φτάσει τα κρούσματα κορωνοϊού που έχουν καταγραφεί στο γηροκομείο "Μέγας Βασίλειος" της Ξάνθης, περίπου δέκα μέρες μετά την πρώτη ανακοίνωση της διοίκησης του ιδρύματος ότι 26 τρόφιμοι και 10 άτομα από το προσωπικό βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό με ελάχιστα ή και καθόλου συμπτώματα.

Τα νέα κρούσματα αφορούν 64 τρόφιμους και πέντε εργαζόμενους του γηροκομείου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δύο ηλικιωμένοι νοσηλεύονται στην κλινική Covid του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, ενώ υπάρχει επικοινωνία και συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Aπό την περασμένη Δευτέρα ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του γηροκομείου «Άγιος Βασίλειος» Ιωάννης Παπαχρόνης, με μια συναισθηματικά φορτισμένη ανακοίνωση, είχε γνωστοποιήσει τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει τις τελευταίες μέρες το ίδρυμα υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Ο κορωνοϊός εισχώρησε τελικά και στο δικό μας γηροκομείο από ασυμπτωματικό ή ασυμπτωματικούς φορείς, επισκέπτες και προσωπικό. Παρ' όλα τα μέτρα ασφαλείας, κατάφερε και μας νίκησε».

Ο πρόεδρος του γηροκομείου στην ανακοίνωσή του έκανε εκτενή αναφορά στα επιπλέον μέτρα που έλαβε όλους αυτούς τους μήνες το ίδρυμα προκειμένου να προφυλάξει τρόφιμους και προσωπικό, υπογραμμίζοντας ότι "τριάντα μήνες από την έναρξη της πανδημίας καταβάλλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες και διαθέσαμε πρωτόγνωρους πόρους για να προστατεύσουμε το γηροκομείο της καρδιάς μας. Εφαρμόσαμε δικά μας επιπλέον πρωτόκολλα προστασίας και ασφάλειας σε συνδυασμό με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της ελληνικής πολιτείας".

Πηγές:
Euro2day