Ο κορωνοϊός είναι εδώ, τόνισε την Τετάρτη η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η Ματίνα Παγώνη ξεκαθάρισε ότι οι υποπαραλλαγές του ιού είναι επίσης εδώ και τώρα όσοι γυρίζουν από τις διακοπές - ιδίως οι νέοι που έχουν και ηλικιωμένους στο σπίτι - θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνουν τεστ.

Η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε ότι φέτος θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και με τη γρίπη, καθώς δεν θα φοράμε τις μάσκες τόσο πολύ όσο τα προηγούμενα δύο χρόνια και καλό θα είναι να κάνουμε το σχετικό εμβόλιο στα τέλη του Οκτωβρίου ή στις αρχές του Νοεμβρίου.

Επανερχόμενη στο θέμα του κορωνοϊού, τόνισε ότι όσοι δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση, θα πρέπει - τώρα, μετά τις διακοπές - να εμβολιαστούν και ειδικά οι άνω των 60 και οι έχοντες υποκείμενα νοσήματα θα πρέπει να κάνουν και την τέταρτη δόση του εμβολίου.

Η κ. Παγώνη είπε ότι η παραλλαγή Κένταυρος η οποία τείνει να κυριαρχήσει σε όλο τον κόσμο δεν έχει έρθει ακόμη στην Ελλάδα, αλλά είναι θέμα χρόνου η εμφάνιση της. Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι είναι περισσότερο μολυσματική από ότι έχουμε συναντήσει μέχρι σήμερα, αλλά δεν προκαλεί θανάτους.

Πηγές:
ΑΝΤ1

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα