Για φθινόπωρο και χειμώνα με μόνο τα απολύτως απαραίτητα μέτρα προστασίας και πάντα με γνώμονα την αποφυγή της πίεσης του συστήματος Υγείας, έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, εγκαινιάζοντας το περίπτερο του υπουργείου στην 86η ΔΕΘ.

"Φέτος ερχόμαστε σε μια ΔΕΘ με διαφορετικούς όρους από αυτούς τους οποίους είχαμε ζήσει πέρυσι και πρόπερσι", σημείωσε, παρατηρώντας πως η παρουσία του στην έκθεση συμπίπτει με την συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανάληψη καθηκόντων του ίδιου και της σημερινής πολιτικής ηγεσίας.

"Πλέον, η πανδημία παραμένει και υπάρχει, αλλά είμαστε σε μια άλλη φάση". ην 1η Σεπτεμβρίου πέρυσι ο εμβολιασμένος πληθυσμός ήταν στο 50% και τώρα έχει φτάσει στο 80%, έχουμε αντιικά φάρμακα που καθημερινά στέλνουμε, έχουμε θεραπευτικά πρωτόκολλα, έχουμε και διαφορετικές μεταλλάξεις λιγότερο θανατηφόρες και είμαστε πιο κοντά στην κανονικότητα", είπε και πρόσθεσε: "Για αυτό τον λόγο, όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, θα πάμε και το φθινόπωρο και τον χειμώνα χωρίς αχρείαστα μέτρα, παρά μόνο με τα απολύτως απαραίτητα που έχουμε αυτή τη στιγμή και πάντοτε με γνώμονα να μην πιέζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας".

Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή του χρόνου που πέρασε, ο υπουργός ανέφερε πως τον περασμένο χειμώνα χρειάστηκε να γίνει ταυτόχρονα η διαχείριση της πιο δύσκολης φάσης της πανδημίας - με τη μετάλλαξη Δέλτα και στη συνέχεια την Όμικρον - συνδυαστικά με το άνοιγμα της οικονομίας. "Αυτομάτως, ξέραμε ότι θα έφτανε στα όριά του το ΕΣΥ. Κάποιοι είχαν προβλέψει ότι θα είχαμε την κατάρρευση, ότι θα βρισκόταν κόσμος που θα διασωληνωνόταν σε πάρκινγκ. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας άντεξε. Δεν ωραιοποιούμε καταστάσεις, με πολύ μεγάλες δυσκολίες, αλλά άντεξε", κατέληξε.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συμβουλές για ασφαλή κατανάλωση αλκοόλ το Πάσχα
Απολαύστε το γιορτινό τραπέζι του Πάσχα χωρίς καούρα και δυσπεψία
Πασχαλινό τραπέζι χωρίς ενοχές! 10 tips για να το απολαύσετε