Η Pfizer ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ξεκίνησε στις ΗΠΑ κλινική δοκιμή τελικού σταδίου εμβολίου mRNA για τη γρίπη σε 25.000 ανθρώπους-μεταξύ των πρώτων τέτοιων ερευνών για mRNA εμβόλια κατά της γρίπης.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι πρώτοι συμμετέχοντες έλαβαν τη δόση του εμβολίου, το οποίο βασίζεται στην ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιεί η εταιρεία σε συνεργασία με την BioNTech για το εμβόλιο κατά της COVID-19.

Η τεχνολογία mRNA επιτρέπει την σχετικά πιο γρήγορή αλλαγή των στελεχών στο εμβόλιο και η Pfizer περιμένει αυτή η ευελιξία και η γρήγορη παρασκευή δυνητικά να επιτρέπει καλύτερο ταίριασμα στελεχών στο μέλλον.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η καινοτομία μετασχηματίζει τη φροντίδα υγείας: Οφέλη για τους ασθενείς, το σύστημα υγείας και την οικονομία
Πιθανοί κίνδυνοι του κολλαγόνου
“Reflections”: Το Keele University ανοίγει έναν νέο κύκλο διαλόγου για την επιστήμη και την κοινωνία