Σύσκεψη για την ετοιμότητα των νοσοκομείων ενόψει χειμώνα και ενδεχόμενης αύξησης της πανδημίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν ο υπουργός Θάνος Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα και η υφυπουργός Ζωή Ράπτη, οι επικεφαλής των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) της χώρας, οι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων.

Παραβρέθηκαν, επίσης, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, ενώ οι γενικοί γραμματείς Γιάννης Κωτσιόπουλος και Ειρήνη Αγαπηδάκη απουσίαζαν εκτός Αθηνών. 

Όπως ανακοινώθηκε, ανταλλάχθηκαν απόψεις με τους διοικητές σε θέματα που αφορούν την πορεία της πανδημίας, της προετοιμασίας των νοσοκομείων, τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για την καλύτερη λειτουργία τους καθώς και η στήριξη των νοσοκομείων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Προσλήψεις

Σχετικά με τις προσλήψεις επικουρικών ιατρών, διαφόρων ειδικοτήτων, στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας, από το υπουργείο Υγείας διευκρινίστηκε πως η διαδικασία πρόσληψης ιατρών είναι απλή.

Κάθε Υγειονομική Περιφέρεια τηρεί κατάλογο αιτούντων ιατρών, ο οποίος επικαιροποιείται καθημερινά. Σε αυτό τον κατάλογο, μπορεί να εγγραφεί ανά πάσα στιγμή κάθε ενδιαφερόμενος γιατρός.

Όσον αφορά στους επικουρικούς ιατρούς του ΕΚΑΒ, οι αντίστοιχες αιτήσεις υποβάλλονται στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας.

Οδηγίες για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στον παρόντα σύνδεσμο.